Gemeente Harlingen

Visserijdagen 2006
16-8-2006
De Visserijdagen staan weer voor de deur. Om één en ander in goede banen te leiden zijn er een aantal afspraken gemaakt met het comité en de horeca. Voor details klik op de "Aanpaknota Visserdagen 2006 Horeca Harlingen" .

Toilet voorzieningen
Tijdens de Visserijdagen staan er weer toiletwagens verspreid in de binnenstad. Ze komen te staan op de Vismarkt, in de Voorstraat nabij het Hannemahuis en op de Heiligeweg. De opbrengsten komen ten goede aan het goede doel dus maak er gebruik van.
Speciaal voor de heren staan er ook zogenaamde plaskruizen nabij de Weinstube, achter het podium aan de Kleine Voorstraat en op de Lanen.

EHBO posten
Tijdens de Visserijdagen zijn er twee EHBO posten ingericht: een mobiele nabij de Raadhuistoren en een in het pand op de hoek Kleine Bredeplaats/ Voorstraat.

Stremmingen
Er zijn een aantal afzettingen in de stad waar bewoners en ondernemers in het centrum rekening mee dienen te houden. Wij wijzen met name ondernemers hierop in verband met het bevoorraden van de winkels en cafés.

* Op donderdag, vrijdag en zaterdag wordt er vanaf 14.00 uur op de Heiligeweg, Rommelhaven en de drie bruggen geen verkeer meer toegelaten.

* Op woensdag tot en met vrijdag zijn de Grote Bredeplaats, de Simon Stijlstraat en de Sint Jacobsstraat afgesloten vanaf 11.00 uur en op zaterdag vanaf 07.00 uur.

* De Noorderhaven zuidzijde is vrijdag van 12.00 uur tot 16.00 uur afgesloten.

* Op de Schritsen en Grote Ossenmarkt staat de kermis en zijn beide niet bereikbaar.

Podia en buitentaps
Ook dit jaar is er vergunning verleend voor zes podia en wel op de volgende locaties:

1. Grote Bredeplaats

2. Kleine Bredeplaats

3. Voorstraat

4. Anton Wachterbeeld

5. Heiligeweg

6. Lanen

Bij ieder podium mogen een aantal buitentaps geplaatst worden en bestaat er de mogelijkheid tot het nuttigen van etenswaren.

Tijden
Voor de Visserijdagen 2006 gelden de onderstaande tijden.

Dag
Live muziek
Terras
Woensdag
Tot 23.00 uur
Tot 24.00 uur
Donderdag
Tot 24.00 uur
Tot 01.00 uur
Vrijdag
Tot 01.00 uur
Tot 02.00 uur
Zaterdag
Tot 02.00 uur
Tot 04.00 uur