Verzamelpersbericht woensdag

's-Hertogenbosch, 16-08-2006

Auto-inbreker bekent meerdere feiten Oproep aangevers

s-Hertogenbosch - Dinsdag berichtte de politie over een 21-jarige Bosschenaar die maandagavond werd aangehouden op verdenking van een auto-inbraak op de Parcivalring. De verdachte heeft inmiddels meerdere feiten bekend, maar daarvan is bij de politie geen aangifte gedaan. De politie is daarom op zoek naar mensen die mogelijk slachtoffer waren van deze auto-inbraken, maar geen aangifte deden. De buit bestond uit navigatiesystemen.

In totaal gaat het om vijf auto-inbraken:


1. Ongeveer 5 weken geleden, inbraak Volkswagen busje aan de Helvoirtseweg te Vught.


2. Ongeveer 6 weken geleden, inbraak auto aan de Helvoirtseweg in Vught.


3. Begin mei 2006, inbraak auto aan Hendrik Chabotstraat te Rosmalen.


4. Eind mei 2006, inbraak auto aan de Pastoor de Leijerstraat te Rosmalen. Uit de auto heeft hij niets ontvreemd.


5. Ongeveer vier maanden geleden, auto-inbraak aan de Van Broeckhovenlaan te s-Hertogenbosch. Uit de auto heeft hij niets ontvreemd.

De politie verzoekt aangevers die hun auto in bovenstaande herkennen, alsnog aangifte te doen.

Fietser gewond na aanrijding

s-Hertogenbosch Een 41-jarige Ossenaar is woensdagmorgen gewond geraakt op de Gestelseweg te Den Bosch. Daar werd de man op zijn fiets aangereden door een auto. De automobilist, een 20-jarige Bosschenaar reed vanuit een garagebox achteruit naar buiten en zag de fietser over het hoofd. De fietser raakte door de aanrijding gewond aan zijn heup. Hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Bestuurders met drank op achter het stuur

Vught - In de nacht van dinsdag op woensdag heeft de politie op de Heunweg in Vught een 38-jarige automobilist uit Tilburg aangehouden die met drank op achter het stuur zat. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod.


-----

s-Hertogenbosch Op de Copernicuslaan heeft de politie in de nacht van dinsdag op woensdag een 50-jarige automobilist aangehouden. De man trachtte zijn auto te keren waarbij hij hard tegen de stoeprand reed. Uit de blaastest bleek dat de man te veel had gedronken. De man kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Met babbeltruc geld afhandig gemaakt

In Boxtel is dinsdagmiddag bij twee ouderen geld afhandig gemaakt door een babbeltruc. Een man kwam aan de voordeur en vertelde een heel verhaal waaruit bleek dat hij geld nodig had voor de buren die in de supermarkt stonden zonder geld. Een 83-jarige man in Boxtel gaf zijn pinpas en pincode aan de man. Later bleek dat er een bedrag van de pas was gepind. De bankpas is onmiddellijk geblokkeerd. De man die in Boxtel aan de deur kwam, was een slanke blanke man, tussen de 30 en 40 jaar met lang zwart haar. Hij droeg een donkere jas en petje. Bij een 88-jarige vrouw uit Boxtel belde ook een man aan. Zij heeft niet het pasje gegeven, wel contant geld. Het ging hierbij om een jongen, tussen de 20 en 30 jaar met een licht overhemd.

In de buurt is door de politie een waarschuwingsbrief verspreid. Geef nooit geld of uw pinpas, met of zonder uw pincode, aan personen die u niet kent. Wanneer een verdacht persoon geld aan u vraagt, geef dat dan niet, probeer uiterlijke kenmerken te onthouden en neem snel contact op met de politie.

Man aangehouden wegens huisvredebreuk

s-Hertogenbosch De politie heeft dinsdagmiddag een 42-jarige man uit Den Bosch aangehouden in een winkel aan de Pensmarkt. De man was de winkel ingegaan terwijl hij een ontzegging had voor deze winkel. Tegen de man is procesverbaal opgemaakt. Hij is inmiddels in vrijheid gesteld.

Vrouw aangehouden voor verstoren politienummer 0900-8844

Venhorst De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 50-jarige vrouw uit Venhorst in haar woning aangehouden voor het verstoren van het algemene telefoonnummer van de politie 0900-8844: geen spoed, wel politie.

Al langere tijd valt de vrouw meerdere malen in de week de centrale meldkamer van de politie in Den Bosch lastig met onzinnige telefoontjes, waarvan de inhoud alleen bestaat uit schreeuwen en schelden. De politie heeft de vrouw aangehouden voor de telefonische overlast en haar telefoon in beslaggenomen. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Man met vuurwapen aangehouden

Uden/Overloon - De politie heeft woensdagmiddag op de Theo Baldusweg in Overloon een 34-jarige man uit Uden aangehouden. De man dreigde zich eerder die dag van het leven te beroven en was in het bezit van een vuurwapen. Hij verkeerde in persoonlijke nood en vormde een gevaar voor zichzelf. Bij de aanhouding van deze man is het arrestatieteam ingezet. De politie heeft de politiehelikopter ingezet. De man is ingesloten voor verhoor.

Winkeldiefstal

Uden De politie heeft dinsdagmiddag vier winkeldieven aangehouden op de Hoofdstraat. Zij worden ervan verdacht in meerdere winkels diefstallen te hebben gepleegd. Zo stalen zij vanuit een kledingzaak aan de Kalverstraat meerdere spijkerbroeken. Een lingeriezaak aan de Hoofdstraat werd eveneens de dupe. De politie onderzoekt of het viertal ook verantwoordelijk is voor een diefstal in een winkel aan de Patio in Veghel.

De verdachten zijn tussen de 19 en 22 jaar. Het betreffen 3 vrouwen uit Veldhoven, Eindhoven en Helmond en een man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Alle vier de verdachten zijn in verzekering gesteld.

Aangehouden voor vernieling

Oss De politie heeft woensdagmorgen een 32-jarige Ossenaar aangehouden in de Roodborststraat in zijn woonplaats. Hij wordt er van verdacht de ruit van een woning in die straat vernield te hebben. Tevens zou de verdachte zijn broek hebben laten zakken en zijn achterwerk aan de 47-jarige bewoner hebben laten zien. De bewoner deed aangifte.

Rijden onder invloed

Oss De politie heeft dinsdagmiddag een 40-jarige automobilist uit Lith betrapt op het rijden onder invloed. Op de Thorbeckestraat bleek bij een controle dat de man te diep in het glaasje gekeken had. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.

Man aangehouden voor mishandeling

Oss - De politie heeft woensdagmorgen op het Burchtplein een 55-jarige man uit Vught aangehouden voor mishandeling van een 19-jarige man (zonder vaste woon- of verblijfplaats). Het slachtoffer werd daar vanmorgen door de verdachte geslagen. Het slachtoffer (een ex-collega van de verdachte) deed aangifte van de mishandeling. De politie heeft de verdachte aangehouden en na verhoor weer in vrijheid gesteld. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Zwartrijder aangehouden

Oss De politie heeft woensdagmiddag op het station aan de Spoorlaan in Oss een zwartrijder aangehouden. De 26-jarige man uit Nijmegen kon zich niet legitimeren en weigerde te betalen voor zijn treinrit van Ravenstein naar Oss, waarna hij is aangehouden. Ook bleek dat de man nog een straf open had staan. Hij is ingesloten.

Man voor eigen veiligheid aangehouden

Mill - De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 31-jarige man uit Mill in zijn woning aangehouden. De man ging helemaal door het lint en vernielde zijn huisraad en voordeur. De man zorgde voor overlast in de buurt en zwaaide met een afgerukte boomtak naar omwonenden. De politie heeft hem voor zijn eigen veiligheid en die van anderen aangehouden en ingesloten. Inmiddels is de man weer in vrijheid gesteld.