Ingezonden persbericht

Hoenderloo, 25 juli 2006

Hoge Veluwe Totaal in twee dagen

'Onthaasting' is zo langzamerhand een modewoord, maar dat neemt niet weg dat veel mensen ernaar op zoek zijn. Wie zoekt naar een originele manier van actieve ontspanning kan deze zomer terecht in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Daar organiseert men namelijk een Safari van twee dagen, waarbij de natuur en cultuur van dit bekende nationale park centraal staan. Deelnemers overnachten in tenten in het open veld, middenin het leefgebied van het grofwild.

Twee dagen lang is de Boswachter van De Hoge Veluwe gastheer in het natuurpark dat hij als geen ander kent. Zwervend over de (oud-)Veluwse landschappen vertelt hij de deelnemers van alles over de flora, fauna en landschappen van het Park. Daarbij wordt niet alleen gebruikgemaakt van bestaande wandelpaden, want juist buiten die paden kom je op de meest bijzondere plaatsen. Vaak zijn dit plekken die voor anderen verborgen blijven. Tijdens de tweedaagse Safari wordt overnacht in tenten in het veld, waardoor de deelnemers ook kunnen ervaren hoe de natuur ontwaakt.

De tweede dag van de Safari staat vooral in het teken van de cultuur. Tijdens een exclusieve rondleiding door Jachthuis Sint Hubertus, inclusief de privé-vertrekken, wordt een kijkje genomen in het leven van het echtpaar Kröller-Müller. Natuurlijk ontbreekt ook een bezoek aan het Kröller-Müller Museum niet.

De Safari is geheel verzorgd. De lunch wordt de eerste dag in het veld genuttigd en 's avonds is er een barbecue in het tentenkamp. De tweede dag wordt er ontbeten en geluncht in Restaurant De Koperen Kop. De bagage wordt voor de deelnemers vervoerd.

De Safari vindt plaats van 16 op 17 augustus en van 31 augustus op 1 september. De kosten bedragen ¤ 315 per persoon (¤ 300 voor jaarkaarthouders). Opvragen van informatie of reserveren kan op telefoonnummer 0900-464 3835 (werkdagen, 20 ct/m) of via reserveringen@hogeveluwe.nl.