Persbericht

Film1 Pleinbioscoop breidt uit naar meerdere steden

`Romantiek onder de sterren' op uniek openlucht filmevenement

Rotterdam, 2 juni 2006 ­ Openlucht filmfestival Film1 Pleinbioscoop breidt dit jaar uit. Naast Rotterdam kan nu ook het publiek in Den Haag, Eindhoven en Schiedam in de maand augustus onder een fonkelende sterrenhemel genieten van de sterren op het witte doek. De programmering varieert van zeer recente Hollywood tot Bollywoodfilms en van Wereldcinema tot Filmhuisklassiekers. Film1 Pleinbioscoop is gratis toegankelijk.

Film1 Pleinbioscoop is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een grootschalig en populair evenement. De mogelijkheid om onder een sterrenhemel een topfilm op megascherm te zien, is een bijzondere manier om een warme zomeravond door te brengen met vrienden, familie en geliefden. Vorig jaar grepen ruim vijftigduizend bezoekers de kans om dit te ervaren. Film1 Pleinbioscoop is daarmee het grootste openlucht filmevenement in Nederland.

Tijdens Film1 Pleinbioscoop op het Lloyd Multiplein in Rotterdam worden de films getoond op het grootste openlucht filmscherm van Europa (12x25 meter). De Film1 Pleinbioscoop filmschermen op het Spuiplein in Den Haag, het Lichtplein in Eindhoven en de Schiedamse Grote Markt zijn ca 15 meter breed. De monumentale afmeting van de projectieschermen biedt een onvergetelijke filmervaring.

Het programma start dagelijks na het vallen van de avond met een korte artistieke voorfilm, waarna direct de hoofdfilm begint. Een stoeltje huren kost een euro, maar bezoekers kunnen ook zelf een stoel meebrengen. De programmering wordt eind juni via www.pleinbioscoop.nl bekend gemaakt.

Film1
Hoofdsponsor van Pleinbioscoop voor de komende drie jaar is betaalzender Film1. De zender biedt vier non-stop filmkanalen en zendt topfilms als eerste uit op de Nederlandse TV. De programmering van Film1 varieert van blockbusters tot `independent' en art-housefilms en sluit daarmee nauw aan bij de `openlucht' programmering van Pleinbioscoop. Filmliefhebbers kunnen Film1 ontvangen via een abonnement bij een kabelbedrijf of satellietTV-provider. Website: www.alleenopeen.tv

Programma:
Rotterdam: 16 tot en met 27 augustus op het Lloyd Multiplein Eindhoven: 16 tot en met 19 augustus op het Lichtplein Schiedam: 21 tot en met 27 augustus op de Grote Markt Den Haag: 28 augustus tot en met 3 september op het Spuiplein

De festivalterreinen zijn geopend vanaf 21.00 uur.


---


Noot voor de redactie,