Gemeente Utrecht


---


Utrecht, 8 augustus 2006


FeestTheater 2006 maakt wereldreis in Julianapark


De gemeente Utrecht organiseert in samenwerking met My Motion uit Utrecht het FeestTheater. Het FeestTheater vindt plaats van zaterdag 12 t/m woensdag 16 augustus 2006 in het Julianapark te Utrecht. Dit jaar maakt het FeestTheater een reis om de wereld. Elke dag staat namelijk in het teken van één van de vijf continenten. Tussen 13.00 en 16.00 uur is iedereen welkom tijdens hét zomerfestival voor kinderen.


Het FeestTheater maakt dit jaar een reis om de wereld. Elke dag staat in het teken van één van de 5 continenten: Europa, Azië, Afrika, Australië en Amerika. De kinderen kunnen een spectaculaire feestweek verwachten met vele voorstellingen en activiteiten. Daarnaast dwalen er bijzondere inwoners van onze aardbol rond in het Julianapark. Met vreemde gewoontes, gekke fratsen en opmerkelijke manieren maken zij iedereen wereldwijs. Toegang tot dit festival is geheel gratis.

Programma
Kinderen kunnen dagelijks tussen 13.00 en 16.00 uur genieten van de vele activiteiten en voorstellingen. De bekende acteur van Sesamstraat, Hakim, opent het FeestTheater met een nieuwe theatershow en de populaire meidengroep Partyscool zorgt voor een spetterende afsluiting.

Het FeestTheater is uiteraard niet compleet zonder een springkussen, zweefmolen en een megatrampoline. Tevens kunnen kinderen terecht bij het kinder-knutsel-terras en de schminkstand. Terwijl de kinderen zich vermaken, kunnen ouders terecht bij het FeestTheater-terras voor een hapje en een drankje.

Ook dit jaar zijn er sportdemonstraties en workshops die door verschillende verenigingen uit Utrecht worden gegeven. Gymnastiekvereniging Attila, Turnvereniging DOO/K&V, Worstelvereniging de Halter, Taekwondovereniging Rosalia en Balletschool My Motion verlenen belangeloos hun medewerking.

Steun zusterstad Léon - Nicaragua
De stedenband van Utrecht met de Nicaraguaanse stad Léon bestaat ruim 20 jaar. Aangezien dit jaar tijdens het FeestTheater een wereldreis wordt gemaakt, mag deze stad niet vergeten worden. Bij de cateringtent op het terrein staat een geldbus. De opbrengst gaat volledig naar sportclubs in Léon.

Meer informatie
Voor een compleet overzicht van het programma kan men terecht op www.feesttheater.com.