Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Reisbestemmingen van FairGround Sessions op TV bij LLiNK

Spannende en duurzame reizen van FairGround Sessions komen in beeld bij het nieuwe reisprogramma 'LLiNK op Reis'. De niet voor de hand liggende reisbestemmingen van FairGround Sessions passen binnen het programma format van tv-omroep LliNK. De uitzendingen zijn op woensdag 16 en 23 augustus 2006, van 21.25 tot 22.00 uur op Nederland 3.

De opnames zijn gemaakt in Zuid-Afrika en Brazilië waar FairGround Sessions respectievelijk de volgende ontwikkelingsprojecten ondersteunt: een scholenproject en een sport- en spelproject. De presentatoren Froukje Jansen en Johan Eikelboom wijken af van de gebaande paden. Ze laten zich verrassen door de lokale cultuur, gaan op zoek naar avontuur en laten zien hoe reizen anders kan, namelijk duurzaam. Zo worden in acht uitzendingen van 'LLiNK op Reis' de grenzen van de toerist verlegd.

Door op een duurzame manier te reizen, ontdekken de presentatoren Johan en Froukje verschillende kanten van het leven. Op 16 augustus is de aflevering te zien waarin Johan het leven in de township Soweto leert kennen en via meerdere omzwervingen op zoek gaat naar het echte Zulu-leven. Hierbij bezoekt hij het scholenproject van FairGround Sessions in Nompondo. Op 23 augustus kun je zien hoe Froukje langs de Oostelijke en Noordoostelijke kust van Brazilië trekt om te ontdekken wat de kracht is van sport in de ontwikkeling van jongeren. Zij komt uit in Fortaleza bij de surfschool welke FairGround Sessions ondersteunt.

De uitzendingen geven een goed beeld van de veelzijdigheid van de reizen van FairGround Sessions. De schoonheid van de bestemmingen krijgt aandacht, maar ook duurzame vraagstukken komen aan bod. Om zelf mee te maken wat Froukje en Johan beleefd hebben, kun je deze reizen boeken via www.llink.nl en www.fairgroundsessions.nl.

Wijk aan Zee, 1 augustus 2006



Ingezonden persbericht