Gemeente Rotterdam


---


15 augustus 2006

Staatssecretaris Van Gennip en wethouder Schrijer bezoeken ondernemers Business Improvement District

Woensdag 16 augustus 2006 bezoekt Staatssecretaris Karien van Gennip (Economische Zaken) samen met wethouder Dominic Schrijer (Werk, Sociale Zaken en Grote Stedenbeleid) ondernemers die betrokken zijn bij het zogenoemde Business Improvement District (BID). Een BID is een gebied waarin door een collectieve samenwerking een beter én veiliger ondernemersklimaat wordt geschapen. Ondernemers dragen hier door middel van een heffing gezamenlijk aan bij. Deze wordt op verzoek van de ondernemers ingesteld en slechts geheven indien een ruime meerderheid van de ondernemers in het gebied daarmee instemt.

De pers is van harte welkom om het programma vanaf 14.30 uur bij te wonen:

14.30 uur presentatie over BID-plannen door ondernemersnetwerk 010 en aansluitend een briefing door de politie, zoals die dagelijks wordt gegeven aan de politiemensen, particuliere beveiligers en medewerkers van Stadstoezicht, die samenwerken in het Toezichtmodel Rotterdam centrum (WTC, Beursplein 37)
15.15 uur wandeling in de binnenstad (start MCDonalds, Coolsingel) 16.00 uur Rondetafelgesprek met ondernemers in de binnenstad (WTC, Town Hall- room, 23e etage)
17.00 uur informele borrel (WTC, Grand Café Staal)

De ontmoeting met ondernemers is een onderdeel van het 100 dagen programma. In 100 dagen voert het College 37 actiepunten uit. Ontmoetingen met ondernemers is één van de actiepunten. De opbrengsten uit deze gesprekken worden verwerkt in het Collegeprogrammaonderdeel Economie.

noot voor de redactie/

Gemeente Rotterdam