Politie Midden- en West Brabant

Extra persbericht district Tilburg

TILBURG, 16 augustus 2006

Politie houdt na achtervolging twee personen aan

TILBURG De politie heeft vanavond, na een achtervolging door diverse wijken in de binnenstad , twee mannen aangehouden. Tijdens deze achtervolging raakten zowel politieautos als geparkeerd staande autos beschadigd. Doordat een lichtmast in de Diepenstraat omver gereden werd, kwam een gedeelte van de straat zonder stroom te zitten. Onderzoek wees uit dat de auto, waarmee de verdachten reden van diefstal afkomstig was. Niemand raakte tijdens de achtervolging gewond.

Rond 22.00 uur zagen agenten in de Piusstraat een personenauto rijden, die eerder op de avond betrokken was bij een verkeersongeval. De bestuurder en bijrijder waren na het ongeval weggereden, zonder enige identiteit achter te laten. Toen de agenten de inzittenden van deze personenauto wilden controleren, gaf de bestuurder gas en reed met hoge snelheid weg. Er ontstond een wilde achtervolging door diverse straten in de binnenstad, wijk Oerle en Tilburg Zuid. Tijdens de achtervolging sprong de bijrijder, een 26 jarige man uit Polen in de Diepenstraat uit de auto. Deze verdachte werd direct aangehouden. Het lukte de politie de auto op de kruising van de Oerlesestraat met het Korvelplein te laten stoppen. Daar werd de bestuurder, een 25 Tilburger aangehouden. Beide mannen zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De bestuurder staat bij de politie bekend als veelpleger.

Op dit moment is het nog onduidelijk hoeveel geparkeerd staande autos er tijdens de achtervolging beschadigd zijn. Agenten stellen een onderzoek in. Uiteraard verzoekt de politie benadeelden, die ten gevolge van deze achtervolging schade aan hun auto hebben, aangifte te doen en getuige(n) zich te melden via het algemene nummer: 0900-8844

Auteur: Desiree Brabers