Gemeente Stadskanaal

Ruimtelijke ordening

Bouwplan

De burgemeester van de gemeente Stadskanaal maakt bekend, dat met ingang van 16 augustus 2006 gedurende zes weken bij het team bouw, milieu en bijzondere wetten, Raadhuisplein 1 in Stadskanaal ter inzage ligt:

* het verzoek van familie Sanders, Telefoonweg 21 in Musselkanaal om vrijstelling van de maximale bebouwing (bijgebouwen) toe te staan, tijdens de bouw van een nieuwe loods voor een periode van maximaal 18 maanden op het perceel Telefoonweg 21 in Musselkanaal
* het verzoek van de heer M. Veldhuis, Tellingerweg 4 in Onstwedde om vrijstelling voor het tijdelijk bewonen van de garage tijdens de bouw van de woning voor een periode van maximaal 18 maanden op het perceel Tellingerweg 4 in Onstwedde.

Vrijstelling wordt gevraagd volgens artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Burgemeester en wethouders hebben het voornemen de vrijstelling te verlenen. Als u het niet eens bent met deze voornemens, dan kunt u uw zienswijze schriftelijk van 17 augustus t/m 27 september 2006 aan burgemeester en wethouders kenbaar maken.

Voor nadere informatie over deze bouwplannen kunt u contact opnemen met bouw, milieu en bijzondere wetten, de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.

Bouwplannen

Rectificatie

In de publicatie van 26 juli 2006 is gepubliceerd:

In de periode van 13 juli t/m 18 juli zijn de volgende aanvragen om een vergunning ingediend.

Musselkanaal

* Marktheide ong. (achter nr. 14), voor het aanleggen van een parkeervoorziening, d.d. 13 juli. Dit moet echter zijn:

Aanlegvergunningen In de periode van 13 juli t/m 18 juli is de volgende aanvraag om een vergunning ingediend.

Musselkanaal

* Marktkade ong. (achter nr. 14), kadastraal gemeente Onstwedde, sectie C, nummers 10511 en 11623, voor het aanleggen van een parkeervoorziening, d.d. 13 juli.

Er zijn lichte en reguliere bouwvergunningen met ieder een eigen beslissingstermijn. Deze termijnen zijn voor een lichte bouwvergunning 6 weken en voor een reguliere bouwvergunning 12 weken. In de periode van 3 t/m 10 augustus 2006 zijn de volgende aanvragen om een vergunning ingediend.

Stadskanaal

* Burg. van Sevenhovenstraat 32, het uitbreiden van de woning, d.d. 10 augustus

* Spoorstraat 50, het plaatsen van een garage, d.d. 3 augustus, nabij Pageplas, het verplaatsen van twee bruggen, d.d. 3 augustus - nabij Maarsbroek en Vijverlaan, het plaatsen van twee bruggen ten noorden van het huidige dierenasiel, d.d. 3 augustus
* Voorstekamp 4, het uitbreiden van de woning, d.d. 8 augustus.

Musselkanaal

* Johannes Vermeerlaan 17A, het bouwen van een woning met garage, d.d. 3 augustus.

Mussel

* Kopstukken 42, het bouwen van de paardenstal, d.d. 7 augustus.

De rayonarchitect van de welstandscommissie komt op de maandag van alle even weken om 13.30 uur. Deze bijeenkomsten zijn openbaar. Belangstellenden kunnen zich melden bij de receptie.

De uitslag van het welstandsadvies is op de oneven weken op maandag van 16.00 tot 17.00 uur op te vragen bij de heer J. de Vries, T (0599) 631 436. Voor nadere informatie over deze bouwplannen kunt u contact opnemen met bouw, milieu en bijzondere wetten, de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.

Wet milieubeheer

In het publieksbureau van de gemeente Stadskanaal liggen vanaf heden ter inzage:

meldingen op basis van artikel 8.40 van de Wet milieubeheer van:


- de heer R. Spelde, Waterschapsweg 27A in Vledderveen voor het veranderen van een inrich-ting (De Babbelaer/IJssalon Sienna) aan de Europalaan 46A in Stadskanaal.


- J. Aarsman, Ter Maars 3 in Onstwedde voor het veranderen van een inrichting (huis Ter Maarsch) aan Ter Maars 3 in Onstwedde.

Opgemerkt wordt dat de publicatie van deze meldingen (artikel 8.40) slechts een wettelijk verplichte bekendmaking inhoudt. Van de melding zelf kan kennis worden genomen in het gemeentehuis.

de openbare kennisgeving en beschikking inzake de aanvraag van:


- Frans Nooren Afdichtingssystemen B.V., in Stadskanaal. Het gaat om een revisievergunning voor de productie van Stopaq Afdichtingspasta aan de Gasselterstraat 22 in Stadskanaal.

Burgemeester en wethouders hebben een positief besluit genomen. In het belang van de be-scherming van het milieu zijn er voorschriften gesteld.

Zowel de aanvrager als de betrokken adviseurs kunnen tegen deze beschikking beroep instel-len. Ook degenen die op tijd een zienswijze tegen de ontwerpbeschikking hebben ingebracht, kunnen beroep instellen. Dat geldt ook voor belanghebbenden die aantonen dat ze redelij-kerwijs niet in staat zijn geweest om op tijd hun zienswijze in te brengen.

U kunt uw eventuele beroepschriften tegen de in deze bekendmaking genoemde beschikking vóór 28 september 2006 indienen bij de Voorzitter van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Mocht u een spoedeisend belang hebben, dan kunt u in uw beroep-schrift ook verzoeken om een schorsing van de beschikking of om het treffen van een voor-lopige voorziening. Als de Raad van State positief beslist over de beschikking, wordt deze on-herroepelijk.

Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.

Uitwegvergunningen

In de periode van 3 augustus t/m 10 augustus 2006 is de volgende uitwegvergunning verleend.

Stadskanaal - Tros 23, d.d. 9 augustus.

Bezwaren tegen dit besluit kunnen, uitsluitend schriftelijk, binnen een termijn van zes we-ken na de datum van vergunningverlening bij burgemeester en wethouders worden inge-diend.

Voor nadere informatie over deze verleende uitwegvergunningen kunt u contact opnemen met bouw, milieu en bijzondere wetten, de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.

Gewijzigde openingstijden

Sluiting Loket Wonen Welzijn en Zorg Het Loket Wonen, Welzijn en Zorg in de A22, het bedrijfsverzamelgebouw aan de Aziëlaan 22 in Stadskanaal, is wegens vakantie van de loketmedewerkers donderdag 17 augustus de hele dag gesloten.

Regel uw teruggave zorgkosten 2005

Bril of gehoorapparaat gekocht, medicijnen gebruikt, premie betaald aan de ziektekostenver-zekering in 2005? Let dan goed op, want u kunt in veel gevallen belastinggeld terugvragen. Volgens de belastingdienst lopen veel mensen geld mis, omdat ze hun zorgkosten niet terug-vragen.

Wanneer recht op teruggave Als u belasting betaalt of er wordt belasting ingehouden op uw loon of uw uitkering, dan kunt u recht hebben op teruggave. Dat is het geval als u in 2005 uitgaven heeft gedaan voor ziekte, invaliditeit, een handicap, ouderdom of overlijden. Hoe lager uw inkomen, hoe groter de kans dat u geld terug kunt vragen.

Welke kosten terugvragen Ook als u geen belasting betaalt, maar u hebt wel aftrekbare ziektekosten gehad, kunt u ook geld terugvragen. Het gaat bijvoorbeeld om de volgende kosten: o medicijnen (ook de huisapotheek) o medische hulp, bijvoorbeeld een eigen bijdrage voor de specialist o de premies die u betaalde aan het ziekenfonds of aan een particuliere ziektekosten-verzekering o verzorging of verpleging o gezins- en alphahulp o dieet op doktersvoorschrift o hulpmiddelen zoals een bril, rollator of gehoorapparaat o reiskosten, als u zelf naar het ziekenhuis moet gaan, of de kosten die u maakt om uw langdurig zieke partner te bezoeken.