Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 155

datum: 15 augustus 2006

Veel sportverenigingen profiteren van subsidie voor sportvoorzieningen

23 Amersfoortse sportverenigingen kunnen aan de slag met het opknappen of uitbreiden van hun accommodaties. Hun subsidieaanvragen hiervoor zijn geheel of gedeeltelijk gehonoreerd. Met deze toekenning volgt het college van burgemeester en wethouders het verdelingsvoorstel van de onafhankelijke adviescommissie sportvoorzieningen. Voor de uitvoering van deze beleidsregels subsidiëring sportvoorzieningen heeft de raad in de begroting 2006 eenmalig een budget van E 1 miljoen beschikbaar gesteld.

Op basis van de beleidsregels subsidiëring sportvoorzieningen konden sportorganisaties zonder winstoogmerk tot 1 maart 2006 een aanvraag indienen. Zij konden subsidie aanvragen voor maximaal eenderde deel van de totale investering. De vereniging moet zelf in staat zijn het overige deel (2/3) te financieren. Het kan daarbij gaan om investeringen als een clubhuis, tribune, extra kleed- en wasgelegenheid, verlichtingsinstallaties, turntoestellen en dug-outs.

In Vathorst kunnen verschillende sportverenigingen dankzij de subsidie de komende tijd hun accommodatie realiseren: tennisvereniging Hooglanderveen, ltc Vathorst, hockeyclub Bunschoten/Eemvallei en voetbalvereniging VOP. De Eemruiters kunnen in Hoogland een overkapping boven de rijbak bouwen zodra de planologische procedures zijn afgerond. Voetbalverenigingen vv Hoogland en VVZA zullen hun complexen flink opwaarderen met extra kleedkamers. vv Hoogland legt daarnaast ook een kunstgrasveld aan. Cobu Boys krijgt subsidie voor een tribune. Het bijzondere van de nieuwe regeling is dat deze niet alleen geldt voor verenigingen die gebruik maken van een gemeentelijke accommodatie. Ook verenigingen met een particuliere accommodatie komen nu in aanmerking voor deze subsidieregeling, zoals bijvoorbeeld ltc Vathorst. In totaal dienden 27 organisaties een aanvraag in.

De adviescommissie sportvoorzieningen adviseert om de subsidieregeling voort te zetten. De raad besluit hierover bij de behandeling van de meerjarenbegroting 2007 - 2010.

Informatie: Anke Hendriks, communicatieadviseur Concernstaf, 033 469 42 09 of 06 55 12 12 84, e-mail:as.hendriks@amersfoort.nl.


---- --