Time : 09:00:00
Date : 16 August 2006
Sender Name: vzw GreenSailor

Greensailor promoot gezonde leefomgeving via hernieuwbare energie

Nieuw Energiepact moet de start zijn van een gezonde leefomgeving

De vervuiling die wij met onze fossiele brandstoffen creëren, heeft een belangrijke invloed op onze gezondheid, zoals stress, astma, kanker, ... en tal van andere ziektes die geen enkele instantie durft te koppelen aan deze oorzaken.
Jaarlijks publiceren meerdere instanties hun sterftecijfer, verbonden aan een bepaalde kanker. Men kan zich de vraag stellen in hoeverre deze sterftecijfers gerelateerd zijn aan de vervuiling die we met onze fossiele brandstoffen veroorzaken.

Greensailor eist een onmiddellijke vrijgave van de beperking op het gebruik van hernieuwbare energie. Zo is er enerzijds de beperking om maximum 20% van het dakoppervlak te gebruiken voor zonnepanelen, maar anderzijds ook de beperking op de inplanting van kleine windmolens voor particulieren en in woonwijken.

Flexibele zonnepanelen bieden een prijsgunstig alternatief voor de traditionele zonnepanelen, waarbij het plaatsen van een steunende onderconstructie overbodig is. Deze nieuwe technieken zijn niet alleen verruimend in haar toepassingen, maar hebben tevens een grotere energieopbrengst. Ons klimaat vereist echter een ruimere toepassing, om de investeringen te laten renderen. Ook bij het gebruik van zonnecollectoren, is een opgelegde beperking uit den boze.
In tweede instantie beoogt Greensailor het gebruik van windmolens van het savonius-principe. Door het toepassen van bladen in verticale positie, worden windmolens ontwikkeld die minder weerstand bieden dan de gekende molens met wieken. Hierdoor zijn er geruisloze modellen verkrijgbaar, die zonder meer in tuinen of op appartementen kunnen geïnstalleerd worden.

Kortom, het gebruik ervan is binnen woonkernen en het stadscentrum volledig toepasbaar. In dit kader zal Greensailor vanaf september een aparte actie lanceren, om het gebruik van de windmolen te promoten.

Creativiteit en inventiviteit dringen zich op. Een nieuwe levensbeschouwing met het gebruik van hernieuwbare energie is onomkeerbaar. Het dient een standaardnorm te zijn bij nieuwbouwprojecten. Eerder dan het uitwerken van gecompliceerde compensaties bij de investeringen, is de vrijgave van het gebruik een cine qua non, wanneer men alternatieven wil bieden voor fossiele brandstoffen.

Voor onze voorstellen over implementeren van hernieuwbare energie in de nieuwbouw en renovatie, download het volledige bestand via http://www.powerproposal.eu

Contactgegevens :
Greensailor - Paul Schietekat

+32 475 710796
info@greensailor.org

URL: (None)
Picture: (None)
Attachments: gresanews_20060814_153626_472_Att_1pdf

Translations: (None)

Link to Press Release - NL