Verkeershandhaving


Arrestaties na wilde achtervolging

16 augustus 2006

Een 25-jarige Tilburger en een 26-jarige Pool zijn dinsdagavond aangehouden na een 'wilde' achtervolging door diverse wijken in de Tilburgse binnenstad. Zowel politieauto's als geparkeerde auto's werden beschadigd. Een gedeelte van de Diepenstraat kwam zonder stroom te zitten nadat een lantaarnpaal omver was gereden. Niemand raakte tijdens de achtervolging gewond, meldt de politie.

Rond 22.00 uur zagen agenten in de Piusstraat een personenauto rijden, die eerder op de avond was betrokken bij een verkeersongeval. De bestuurder en bijrijder waren na het ongeval weggereden. Toen de agenten de inzittenden van deze gestolen auto wilden controleren, gaf de bestuurder gas en reed met hoge snelheid weg. Tijdens de achtervolging sprong de Pool in de Diepenstraat uit de auto en kon direct worden aangehouden.

De bestuurder werd op de kruising van de Oerlesestraat met het Korvelplein aangehouden. Beide mannen zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De Tilburger staat bij de politie bekend als veelpleger. Het exacte aantal geparkeerde auto's dat is beschadigd is onbekend en wordt onderzocht.