Siemens

Den Haag, 15 Augustus 2006

Siemens en Talecris Biotherapeutics tekenen miljoenencontract

Siemens Business Services (SBS) heeft een overeenkomst getekend met het Amerikaanse Talecris Biotherapeutics voor de IT-exploitatie. De bijbehorende outsourcing-overeenkomst beslaat meerdere jaren en heeft een volume van 54 miljoen euro (USD 69 miljoen). SBS exploiteert bij alle vestigingen van Talecris de servers, netwerken en PC's van de onderneming en installeert een helpdesk waar gebruikers voor hun IT-problemen terecht kunnen.

"Siemens Business Services was zonder meer onze eerste keus: het is een partner die voor hoge kwaliteit, betrouwbaarheid en flexibele service staat", aldus Jim Engle, Vice President Information Technology bij Talecris Biotherapeutics.

Michael Schulz-Drost, bestuurslid van Siemens Business Services, vult aan: "Deze opdracht is een prachtig voorbeeld van onze strategie, de activiteiten van SBS uit te breiden in de sectoren waarin Siemens actief is, zoals in dit geval Health Care".

Talecris Biotherapeutics is wereldwijd actief in de sectoren biotherapie en -technologie. De onderneming ontwikkelt behandelingsmethoden voor mensen met levensbedreigende ziekten. Daarbij worden tal van therapeutische gebieden bestreken, zoals immunologie, pulmologie en hemostase. Talecris is al 60 jaar bezig, het leven van mensen die op therapeutische producten zijn aangewezen, te verbeteren door innovaties. Met het hoofdaccent op wetenschappelijk onderzoek en technologische kracht breidt Talecris haar huidige portfolio van producten, programma's en diensten uit met behulp van zowel haar eigen eminente productontwikkeling als door strategische initiatieven, die de eigen sterke punten effectief aanvullen met de sterke punten van de partner. Talecris boekte in het jaar 2005 een omzet van circa 1 miljard US-dollar en heeft ruim 1.800 medewerkers in dienst. Het hoofdkantoor van Talecris bevindt zich in het Research Triangle Park in North Carolina, USA.

Meer informatie over Talecris vindt u op www.talecris.com

Siemens Business Services is een internationaal toonaangevende IT serviceprovider. De Siemens-divisie heeft eigen oplossingen voor de hele IT-dienstverleningsketen - van consulting en systeemintegratie tot en met het beheer van IT-infrastructuren. Met haar uitgebreide know-how en specifieke branchekennis biedt de onderneming haar klanten een stuk meetbare toegevoegde waarde. Op het gebied van outsourcing hoort Siemens Business Services wereldwijd tot de top 10. In het afgelopen boekjaar (ultimo 30 september 2005) bedroeg de omzet ca. EUR 5,4 miljard, waarvan 75 procent buiten het Siemens-concern werd behaald. Thans heeft de onderneming wereldwijd ca. 39.000 medewerkers in dienst.

Meer informatie vindt u op www.siemens.com/sbs

Nadere inlichtingen voor de redactie
Siemens Persvoorlichting, Josje Mosies
Tel: (070) 333 2095
E-mail: josje.mosies@siemens.com
Internet: www.siemens.nl/persinfo