Ingezonden persbericht


Persbericht

Air Products opent grootste productiefaciliteit waterstof in Canada

Rotterdam, 16 augustus 2006 - Air Products, leverancier van gassen en chemicaliën en wereldwijd marktleider in de productie van waterstof, heeft een productiefaciliteit geopend in Canada. De nieuwe waterstofplant heeft een capaciteit van ruim 200 MTon per dag en is daarmee de grootste in Canada. De waterstof gaat rechtstreeks naar Shell Canada en Suncore Energy. De waterstofproductie vindt plaats op een deel van het Shell fabrieksterrein in Sarnia, Ontario.

Ook in Nederland bezit Air Products grote waterstofproductiefaciliteiten. Deze staan op de fabrieksterreinen van Air Products in Botlek en Pernis, Rotterdam. Eén van de grootste Nederlandse afnemers van waterstof is de Esso Botlek raffinaderij.

Voor het volledige Engelstalige bericht: http://www.airproducts.com/PressRoom/CompanyNews/Archived/2006/02Aug06.htm

---------

Over Air Products
Air Products levert stikstof- en zuurstof- en argon, procesgassen en speciale gassen, performance materials en intermediate chemicals in de sectoren technologie, energie, medisch en industrieel. Air Products staat wereldwijd bekend om zijn innovatieve cultuur, de operationele vakkundigheid en de verantwoordelijkheid voor veiligheid en milieu. De jaaromzet bedroeg in het boekjaar 2005 ruim 8 miljard dollar. Air Products heeft in Nederland vestigingen in Amsterdam, Utrecht, Nijmegen, Terneuzen en het Rotterdamse havengebied (Bottlek, Pernis en Europoort). Bij Air Products werken wereldwijd 20.000 medewerkers. Meer informatie: www.airproducts.nl

Meer persinformatie:
Wisse Kommunikatie
Francine Loos / Theo Snijders
Telefoon 026 443 1523
Email francine.loos(at)wisse-worldcom.nl / theo.snijders(at)wisse-worldcom.nl