Ingezonden persbericht


Trend Micro introduceert Internet Gateway Security Appliance

Nieuw product voor beveiligd contentbeheer; Trend Micro biedt nu geavanceerde oplossingen voor elke ondernemingsomvang en in uiteenlopende vormfactoren

Utrecht, 16 augustus 2006 - Trend Micro (TSE: 4704, NASDAQ: TMIC), toonaangevend op het gebied van antivirus- en contentbeveiliging, introduceert de InterScan(tm) Gateway Security Appliance. Dit apparaat voor beveiligd contentbeheer vormt een aanvulling op de Trend Micro-portefeuille met gateway-beveiligingsoplossingen. Dit portfolio biedt klanten keuzevrijheid, ongeacht vormfactor of ondernemingsomvang.

De Trend Micro InterScan Gateway Security Appliance is ontworpen voor middelgrote ondernemingen die op zoek zijn naar een eenvoudig te installeren en te onderhouden oplossing voor contentbeveiliging. Terwijl bedrijfsgegevens en persoonlijke informatie worden beschermd, ondersteunt het apparaat medewerkerproductiviteit en omvat het onder andere antibot-functionaliteit. Deze voorkomt dat computers als zombie worden ingezet.

In dit nieuwe alles-in-één apparaat voor beveiligd contentbeheer zijn virus-, spyware- en spambescherming, en content- en URL-filtering in één enkele kast geïntegreerd. In tegenstelling tot UTM-apparaten (Unified Threat Management), wordt de InterScan Gateway Security Appliance geplaatst achter de bestaande firewall-/VPN-oplossing, waardoor de internetgateway-beveiliging met een extra laag wordt uitgebreid.

Trend Micro begon in 1996 als eerste met virusbescherming voor gateways en is volgens de onafhankelijke marktanalist IDC sindsdien onafgebroken toonaangevend in deze sector (bron: IDC, Worldwide Antivirus 2005 - 2009 Forecast and Analysis, december 2005). Trend Micro InterScan VirusWall was het eerste antivirusproduct voor gateways. Het is leverbaar voor uiteenlopende platforms, inclusief Linux. Trend Micro lanceert dit product nu opnieuw, met geïntegreerde spyware- en botbeveiliging.

Gateway-beveiliging is een van de meest effectieve en belangrijkste oplossingen in de strijd tegen cybercriminaliteit. Door schadelijke malware te blokkeren bij de internetgateway kunnen ondernemingen de kans op binnendringing en besmetting in een vroeg stadium verminderen, nog voor de malware de desktop bereikt.

"Trend Micro combineert een klantgerichte bedrijfsomgeving met onafgebroken onderzoek naar bedreigingen. Hierdoor zorgen we voor een allesomvattende, betrouwbare beveiliging van de digitale gegevens en activa van onze klanten", zegt Steve Quane, algemeen directeur voor het midden- en kleinbedrijf bij Trend Micro. "Doordat wij verschillende soorten oplossingen en diensten ontwikkelen voor organisaties van uiteenlopende omvang, blijven de Trend Micro-oplossingen zorgen voor bescherming, ook als de onderneming zich uitbreidt."

Dankzij een uitgebreide portefeuille met gateway-oplossingen kan Trend Micro klanten een keur aan diensten, hardware- en softwareoplossingen bieden die perfect aansluiten bij de behoefte en omvang van hun onderneming.

Voor middelgrote organisaties heeft Trend Micro een reeks oplossingen geïntroduceerd die aansluiten bij de infrastructuur en zakelijke behoeftes. Trend Micro combineert zijn deskundigheid op het gebied van beveiliging voor grote en kleine ondernemingen voor de ontwikkeling van nieuwe hardware, software en diensten die passen bij infrastructuren voor organisaties in het middensegment.

In mei 2006 heeft Trend Micro de Trend Micro Email Security Service geïntroduceerd. Deze hosted service voor e-mailbeveiliging, bedoeld voor het midden- en kleinbedrijf, biedt een prijsbewust alternatief voor hardware- of softwarebeheer aan de mail-gateway. Trend Micro Email Security Service is in eerste instantie leverbaar in de Verenigde Staten en Australië. Kleinere organisaties worden ondersteund met de Worry-Free-oplossingen van Trend Micro. Deze oplossingen - die functies zoals virus-, spyware- en spambescherming combineren - bieden eenvoudig te installeren, gebruiken en onderhouden beveiliging zonder zorgen.

"Een beveiligingsapparaat bij de gateway kan vanuit beheerperspectief aanzienlijke besparingen opleveren voor het MKB", zegt Chris Christiansen, vice-president, Security Products & Services voor IDC. "Trend Micro biedt één geïntegreerde beveiligingsarchitectuur waarmee uiteenlopende soorten bedreigingen worden bestreden. Gebruikers kunnen hierdoor met minder hulpmiddelen eenvoudig voldoen aan beveiligingsbeleidsregels."

Trend Micro breidt ook zijn oplossingen voor grote ondernemingen steeds verder uit. Deze bedrijven profiteren hiermee van geavanceerde beveiliging met de benodigde flexibiliteit, beheersbaarheid en schaalbaarheid. Oplossingen voor grote ondernemingen zijn ontworpen om bedrijven te helpen beveiligingsbeleidsregels af te dwingen en zich te beschermen tegen infecties, en om IT-afdelingen in staat te stellen deze oplossingen eenvoudig te beheren. Internetgateway-oplossingen voor grote ondernemingen omvatten onder andere hardware- en softwareoplossingen met uiteenlopende vormfactoren. Tot de oplossingen behoren de InterScan-producten, waaronder de onlangs geïntroduceerde InterScan Web Security Appliance, InterScan Web Security Suite en InterScan Messaging Security Suite. Daarnaast helpt Trend Micro Spam Prevention Solution ongevraagde en ongepaste e-mail te blokkeren door middel van een degelijke spamdetectietechnologie.

InterScan Gateway Security Appliance wordt momenteel geleverd in het Engels. Gebruikers kunnen kiezen uit zes modellen (IGSA 100, 200, 300, 600, 800, en 1000) voor prijzen en beschikbaarheid kan contact worden opgenomen met resellers van Trend Micro.

Over Trend Micro
Trend Micro is leider op het gebied van netwerkantivirus- en internetcontentbeveiligingssoftware en -diensten. Het wereldwijde hoofdkantoor is gevestigd in Tokio, het Europese hoofdkantoor in Marlow, Engeland. De producten worden wereldwijd geleverd door Value-Added Resellers en serviceproviders.

Ingezonden persbericht