The Ticket That Exploded getroffen door prijzenexplosie

Indie Communinity Site gecharmeerd van nederlands duo

AMSTERDAM, 20060816 -- Het Amsterdamse folk rock duo 'The Ticket That Exploded', bestaande uit Nathan de Vos en Vincent de Bel, heeft een groot aantal prijzen in de wacht gesleept op de site Garageband *. Bezoekers van deze site beluisteren muziek van indie bands en kennen deze op verschillende onderdelen punten toe. De bezoekers van deze site hebben in grote getale punten toegekend aan meerdere nummers van TTTE:


'Rudy'
Track of the Day on 20 Aug 2006 in Folk Rock
Best Mood in Folk Rock, week of 14 Aug 2006
Most Original in Folk Rock, week of 14 Aug 2006

'1000.000 Planes'
Most Original in Folk, week of 14 Aug 2006

'Now I Want More'
Best Guitars in Folk Rock, week of 7 Aug 2006
Best Programming in Folk Rock, week of 14 Aug 2006
Rocking Track in Folk Rock, week of 7Aug 2006

Beluister hier de winnende tracks:
www.garageband.com/artist/theticketthatexploded

Verder zijn er mensen zo vrij geweest een aantal lovende recensies over TTTE te plaatsen. Opvallend is dat deze vooral afkomstig zijn van collega muzikanten uit The States.

Lees de reviews:
www.garageband.com/song/reviews.html?|pe1|S8LTM0LdsaSlY1m0ZmA
www.garageband.com/song/reviews.html?|pe1|S8LTM0LdsaSlY1m0ZWA
www.garageband.com/song/reviews.html?|pe1|S8LTM0LdsaSlY1mzYGo
www.garageband.com/song/reviews.html?|pe1|S8LTM0LdsaSlY1i2Ym0

The Ticket That Exploded was eerder al succesvol op internet als 'Artist Spotlight' op MP3.com en 'Talent van de Week' op Ongekendtalent.nl.

* = Garageband.com:
GarageBand is een community site voor indie bands en luisteraars. Er staan maarliefst 694,479 bands in de database. Inmiddels zijn 288,771 songs te beluisteren. Nederlandse bands kunnen een profielpagina aanmaken (bio+foto) en hun muziek uploaden. De site is mede opgericht door Sir Geoarge Martin (producent van The Beatles) en Jerry Harrison (ex-Talking Head)
'We're very proud to be the online home to many of the music industry's top producers'.


'The Ticket That Exploded':

'We staan voor de taak om met twee mensen dezelfde naakte gekte te produceren die we met een voltallige band voor ogen hadden'.

Nathan en Vincent vormen 'The Ticket That Exploded', de tweekoppige Indie Folk Rock band, ontstaan in mei 2004.

Nathan: gitaar/ zang, Vincent: gitaar/ zang. 'Het is nooit echt de bedoeling geweest akoestisch te gaan spelen, maar het werd noodzaak toen bleek dat toegewijde en meedenkende drummers in Nederland vrijwel onvindbaar waren... Onze inspiratie bestaat uit een lange lijst, waaronder: Modest Mouse, Nirvana, Sonic Youth, Bonnie 'prince' Billy, Meat Puppets, Johnny Cash, John Frusciante, Longhorne Slim, Frank Zappa, Television, Beatles, Radiohead, Motorpsycho, Beck, Chet Baker, Samual Beckett, William Burroughs, L.F. Céline, David Lynch, David Cronenberg, Per Kirkeby, Edvard Munch, James Ensor, Phillipe Guston, Gilles Deleuze, Jacques Derrida, onze ouders en dode huisdieren.

Met verschillende bands en projecten (waaronder "US", "Spleen", "Bean", "Zure Drek") hebben we in Amsterdam en omstreken opgetreden in clubs als de Winston en Paradiso.
De eerste demo is in november thuis opgenomen, op 4-sporen. In juli van dit jaar is het album Sense1 verschenen op het label Flattraqs (www.flattraqs.com). Deze cd bestaat uit 8 nummers waarin we experimenteren met drumcomputers en overdubs'.

'We hopen dat de muziek voor zichzelf spreekt...Â’

The Ticket That Exploded trad afgelopen zondag op in het Sonsbeek Park op het Singer-songwriter festival in Arnhem. Het duo treedt maandag 21 augustus op in Bitterzoet in Amsterdam. Van TTTE verscheen in juli 2006 de Sense 1 EP (8 tracks). De cd is voor 10 euro (incl.) te bestellen via de officiële TTTE site www.theticketthatexploded.com


www.garageband.com
TTTE links (myspace, last.fm, mp3.com, wikipedia):
www.flattraqs.com/pr/linking.html




Ingezonden persbericht