Gemeente Amerongen


Ondertekening convenant Cultuurbereik

Wethouder Roy Pamboer en gedeputeerde Jan van Bergen hebben in het kader van het Actieprogramma Cultuurbereik in de Maarschalkskamer in Huis Doorn een convenant ondertekend. Dit is een provinciaal initiatief waarbij het streven is dat meer inwoners van de provincie Utrecht aan cultuur deelnemen; als maker, bezoeker of als recreant.

In het convenant, dat tot en met 2008 doorloopt, is afgesproken dat de volgende zaken, met financiële ondersteuning vanuit de provincie, worden gerealiseerd:

het ontwikkelen en opstellen van een beleidsvisie cultuur het opstellen van een cultureel activiteitenplan 2007-2010 het ontwikkelen en opzetten van een cultureel platform het organiseren van culturele evenementen.

Wethouder Pamboer gaf in een reactie aan dat een inventarisatie in het jaar 2005 naar het kunst- en cultuurbeleid in de voormalige vijf gemeenten opleverde dat alle gemeenten over een rijk pallet aan verenigingen beschikten. ,,Op basis van de huidige 50.000 inwoners is nu het doel om het geheel op een hoger niveau te tillen."

Of zoals gedeputeerde Van Bergen het verwoordde: ,,Door financiële middelen beschikbaar te stellen, wil de provincie meehelpen om het cultuurbeleid in de nieuwe gemeente handen en voeten te geven. Het is nu zoeken naar de gemeenschappelijke identiteit."