Time : 17:45:00
Date : 16 August 2006
Sender Name: Zetes Industries

Zetes verwerft VoCognition International, een Nederlandse integrator gespecialiseerd in de implementatie van op spraakherkenning gebaseerde systemen

Evere, Amsterdam, 16/08/2006 - Zetes meldt de overname van VoCognition International NV (NL), een in Amsterdam gevestigd bedrijf dat Europees leverancier is van spraakgestuurde warehousing oplossingen (Warehousing Execution System). Als de Europese nummer 1 partner van Vocollect, met een pan-Europese leiderpositie als systeemintegrator en een 3i Competence Center gespecialiseerd in spraaktechnologie, biedt Zetes de internationale klanten van VoCognition gemoedsrust wat betreft veiligheid en ondersteuning.

De overnameprijs en -kosten bedragen EUR 750.000. Wat de onmiddellijke omzet en de Ebitda bijdrage betreft, zal de integratie van VoCognition International niet significant zijn voor de Zetes Groep. De overname van een bestaand gebruikersbestand van 7.500 gebruikers daarentegen, zal de leiderpositie van Zetes nog versterken en zal nieuwe mogelijkheden tot stand brengen voor de bestaande klanten. VoCognition International (NL) stelt hooggekwalificeerde mensen te werk, die opgenomen zullen worden in de 3i Compentence Centres.

VoCognition BV was een van de Europese pioniers op de markt van spraaktechnologie in logistieke warehouse-processen, met een bestand van meer dan 7.500 gebruikers. Toen het bedrijf tijdens de laatste 6 maanden in moeilijkheden kwam, wat veel onzekerheid creëerde bij de klanten, werden de business en de producten overgenomen door VoCognition International NV.

"Het werd duidelijk dat VoCognition International niet kon rekenen op een voldoende grote afzetmarkt om te investeren in de verdere ontwikkeling en ondersteuning van bestaande klanten", zegt Alain Wirtz, CEO van Zetes Groep. "Zetes daarentegen, investeert continu in de 3i Voice Solution die al geïnstalleerd werd op meer dan 200 sites in 17 landen en gehanteerd wordt door meer dan 8.000 gebruikers. Mettertijd zal de door VoCognition software - WES genaamd - in deze oplossing verwerkt worden. Als pan-Europees leider in Auto ID geloven wij sterk in de toegevoegde waarde die wij de internationale klanten bieden door meer dan enkel voice solutions aan te bieden. Wij bieden hen namelijk een one-stop-shop voor al hun Auto ID behoeften."

Zetes heeft meteen actie ondernomen om aan bestaande klanten de gevraagde ondersteuning te bieden, om de kosten te beperken en om het nieuwe team in de Zetes 3i Competence Centres te integreren.

Vocollect® is een gerigistreerd handelsmerk van Vocollect Inc. Alle rechten voorbehouden.

Over Zetes
Zetes (Euronext Brussels: ZTS), opgericht in 1984, is uitgegroeid tot een vooraanstaande Pan-Europese systeemintegrator die oplossingen met meerwaarde biedt voor Automatische Identificatie (Auto-ID) van goederen en personen. Deze oplossingen zijn gebaseerd op zowel opkomende als bestaande technologieën (barcode, stemherkenning, RFID, chipkaarten, biometrie) en dragen bij tot een verbeterde werking van vele publieke en private klanten in tal van sectoren. De Zetes 3i Competence Centres zijn teams gespecialiseerd in Voice-, Print & Apply-, en RFID-technologie. Zij spitsen zich toe op het ontwerpen en leveren van solide oplossingen die gebouwd worden rond het 3i-principe: Innovate, Integrate, Improve.
Zetes' oplossingen worden gebruikt in verscheidene sectoren: industrie, transport, logistiek, distributie, gezondheidszorg, financiën, telecommunicatie en openbare diensten.
De Zetes groep heeft haar hoofdzetel in Brussel en filialen in België, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Israël, Italië, Nederland, Portugal, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Zetes telt vandaag 455 voltijdse medewerkers en behaalde een geconsolideerd zakencijfer van 139,5 miljoen EUR in 2005.

More info: www.zetes.com

Press contact:
Michel Poullet: michel.poullet@zetes.com

URL: http://www.zetes.com