Socialistische Partij

Na lang aandringen eindelijk lucht voor de thuiszorg

16-08-2006 * Na lang aandringen van onder meer de SP heeft staatssecretaris Ross vandaag eindelijk bekend gemaakt dat ze extra geld gaat uittrekken voor de thuiszorg. Er komt 95 miljoen euro extra beschikbaar om de knelpunten op te lossen.

Kant Agnes Kant: "Ik hoop dat er nu eindelijk een oplossing komt voor mensen die twee maanden zonder zorg hebben gezeten. Natuurlijk had de staatssecretaris daadkrachtiger en eerder kunnen optreden, maar het ziet er naar uit dat de problemen nu eindelijk kunnen worden aangepakt."

Volgens een inventarisatie van Zorgverzekeraars Nederland die eerder vandaag verscheen is er 125 miljoen extra nodig voor zowel de thuiszorg als de ambulante geestelijke gezondheidszorg. De gemeente Eindhoven wil 250.000 euro beschikbaar stellen om klantenstops en wachtlijsten voor huishoudelijke hulp te voorkomen. SP-wethouder Hans-Martin Don, die dit voorstel gisteren heeft ingediend: "Het stadsbestuur wilde niet besluiteloos wachten op eventuele maatregelen van Ross."

Agnes Kant had eerder om een spoeddebat gevraagd over de tekorten in de thuiszorg, maar een meerderheid in de Tweede Kamer vond het niet nodig om voor deze problemen hun vakantie te onderbreken. Bij het Meldpunt Thuiszorg van de SP komen nog steeds meldingen binnen van mensen die verstoken zijn en blijven van thuiszorg, dus Kant hoopt dat de extra gelden ook heel snel daadwerkelijk worden ingezet. Zie ook:
* Meldpunt Thuiszorg