3 e perbericht van woensdag 16 augustus 2006

Eindhoven, 16-08-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie houdt man aan voor bedreiging met mes

Op de Verwerstraat is woensdag rond 18.55 uur een 37-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Hij zou vanuit een bushokje voorbijgangers hebben bedreigd met een mes. Daarnaast zou hij gestolen horloges te koop aangeboden hebben. De man is meegenomen naar het bureau en ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Politie houdt man aan voor vernieling

De politie heeft woensdagavond rond 20.45 uur een 43-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op de Musschenbroekstraat. Hij zou eerder die avond de ruit van een winkel op de van Thienenlaan vernield hebben. Hij is meegenomen naar het politiebureau en ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Politie vordert rijbewijs in na aanrijding

Woensdagmiddag rond 16.30 uur vond op de Floralaan Oost een aanrijding plaats waarbij vier voertuigen betrokken waren. Een 54-jarige bestuurder van een bedrijfsauto uit Eindhoven reed over de Floralaan Oost komende vanaf het Floraplein. Voor hem op de weg stonden drie personenautos stil om te wachten tot de eerste auto linksaf kon slaan. De man in de bedrijfsauto botste op de achterste auto waardoor deze weer tegen de auto daarvoor botste. Hierdoor ontstond een kopstaart-aanrijding tussen de vier voertuigen. Bij controle bleek de bestuurder van de bedrijfsauto gedronken te hebben. Hij blies een promillage van ruim 1,55. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt. Een 45-jarige Eindhovense bestuurster en 25-jarige Eindhovense bestuurder van een personenauto, betrokken bij het ongeval, raakten lichtgewond.

Eindhoven: Politie controleert op snelheid

Woensdag heeft de politie op de Winston Churchilllaan een snelheidscontrole gehouden tussen 15.15 en 17.00 uur. Van de 830 gecontroleerd voertuigen reden er 89 harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 92 km/u.

Helmond: Drie gewonden bij afschieten kanonnen

Woensdagmiddag rond 14.00 uur zijn bij het afvuren van enkele historische kanonnen op het Kasteelplein drie personen gewond geraakt. Bij het ontsteken van een van de kanonnen ging het mis. Een kruitbus klapte door nog onbekende oorzaak uit elkaar. Een 49-jarige man uit Alphen aan de Rijn die de kantonnier assisteerde liep als gevolg van de explosie snijwonden en brandwonden op aan zijn arm. Een 25-jarige vrouw uit Deurne en een 15-jarige jongen uit Aerdenhout die naar het afschieten van de kanonnen stonden te kijken liepen snijwonden op aan hun been en arm. De verwondingen van de drie zijn behandeld in het ziekenhuis.

Helmond: Insluiping in woning

Tussen woensdag 11.15 en 13.00 uur zijn vanuit een woning aan het Distelveld een laptop, portemonnee en mobiele telefoon weggenomen. De spullen werden weggenomen terwijl de bewoonster aan de voorzijde van haar woning was. Toegang tot de woning werd verkregen door een niet afgesloten achterdeur.

Deurne: Snelheidscontrole

Op de Milhezerweg is woensdag tussen 12.10 en 15.45 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 1779 gecontroleerde voertuigen reden er 42 harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 70 km/u.