Politie Midden- en West Brabant

Verzamelberichten

BREDA, 16 augustus 2006

Man bekneld bij verkeersongeval

STRIJBEEK Vanavond raakte een 20 jarige automobilist uit Strijbeek bekneld in zijn auto, nadat hij betrokken was bij een eenzijdig verkeersongeval. De man reed, kort na 20.00 uur, over de Markweg in de richting van Strijbeek. Door nu nog onbekende oorzaak raakte hij de macht over het stuur kwijt, waardoor zijn auto in aanrijding kwam tegen een boom. Door de klap kwam de auto in tegenovergestelde richting tot stilstand. Brandweerlieden kwamen eraan te pas om de man uit zijn benarde positie te bevrijden. Met onbekend letsel werd het slachtoffer overgebracht naar ziekenhuis Molengracht te Breda. De politie stelt een onderzoek in.

Politie zoekt getuigen aanrijding door agressieve weggebruiker

BREDA: De politie heeft woensdagmiddag een 46-jarige bestuurder uit Etten Leur aangehouden op verdenking van poging tot doodslag en/of vernieling. Hij zou op de Vosdonk de auto van een andere bestuurder opzettelijk hebben geramd en achtervolgd.

Woensdagmiddag rond 15.00 uur zag een motoragent tijdens een verkeerscontrole hoe twee autos kort achter elkaar reden, het leek erop dat zij aan het racen waren. De voorste bestuurder maakte de politie echter duidelijk dat hij ongewild werd achtervolgd. De 19-jarige bestuurder uit Etten Leur verklaarde dat zijn auto, een Peugeot 205, was geramd door de bestuurder van een blauwe Jeep. Dit gebeurde op de Vosdonk, vermoedelijk ter hoogte van de Lokkerdreef, nadat de bestuurder van een blauwe jeep hem rechts wilde inhalen. Daarna werden hij en een 18-jarige inzittende, opgejaagd en achtervolgd door de blauwe Jeep. Hierbij kon hij verschillende botsingen met andere autos en een vrachtwagen ter nauwernood voorkómen. Ook werden zij verschillende keren klemgereden waarbij de bestuurder dreigend op hen afkwam. De politie heeft de 46-jarige bestuurder van de jeep aangehouden op verdenking van poging tot doodslag en/of vernieling. De bestuurder ontkent dat hij opzettelijk tegen de Peugeot 205 zou hebben gereden. De politie roept getuigen op zich te melden via 0900-8844.

67 Bekeuringen bij verkeerscontrole

BREDA: De basisscholen zijn weer begonnen. Dat betekent extra aandacht voor de verkeersveiligheid rondom scholen. Niet alleen op straat, maar ook ín de auto. Sommige ouders doen zelf, of bij hun kinderen, geen gordel om bij korte ritjes. Dit bleek ook bij een verkeerscontrole bij een basisschool aan de Julianalaan/Boeimeersingel. Maar liefst 26 mensen droegen geen gordel in de auto. Deze overtreding levert niet alleen een boete van 75 euro per persoon op, maar ook een extra risico op verwondingen in het geval van een aanrijding. Ook bij de kruising Engelbertlaan/Diaconessenweg werd het verkeer gecontroleerd. In totaal werden 67 bekeuringen uitgeschreven, onder andere voor het niet dragen van de autogordel,

Auteur: Desiree Brabers