Ingezonden persbericht

Oma's Atlas - een bijzonder kinderboek

Boven op de Friese staartklok in de boerderij van Rinskes ouders staat een houten poppetje, dat een grote bal op zijn schouders draagt. Het verbeeldt de Griekse god Atlas. Als Rinske trouwt en met haar man in de stad gaat wonen krijgt ze de klok van haar ouders cadeau. Maar bij de verhuizing van de klok naar de stad gaat er iets mis. Atlas valt uit de verhuiswagen en raakt zoek. Dat wordt voor Atlas het begin van een maandenlange zwerftocht, waarbij hij verschillende dieren ontmoet en heel wat spannende avonturen beleeft.

De spannende zwerftocht van de houten Atlas wordt beschreven door de schrijver Watze Jan de Vries onder de titel "Oma's Atlas". Evenals Homerus, de schrijver van het bekendste boek over de zwerftocht van een held, is De Vries blind. Toch is ook zijn taal uitermate beeldend en kleurrijk.
Na het schrijven van een aantal boeken voor volwassenen is dit De Vries' eerste kinderboek. Zijn ideale lezer is, net als zijn oudste kleinzoon, negen jaar.
Het boek verschijnt tegelijkertijd in zwartdruk en als luisterboek en is op aanvraag ook in braille verkrijgbaar.

Oma's Atlas is de eerste uitgave van Stichting Beleyes te Amsterdam en zal verschijnen op 16 augustus a.s., precies een jaar na de officiële oprichting.
Stichting Beleyes wil de integratie van blinden en slechtzienden bevorderen en doet dit onder meer door het Nederlandse publiek in contact te brengen met de vele talenten van blinden en slechtzienden en door het drijven van een winkel waar men hulpmiddelen en cadeau-artikelen voor visueel gehandicapten kan kopen.

Stichting Beleyes
Hoofdweg 135
1057 CN Amsterdam
020 - 777 68 07
www.beleyes.nl

=================================================