KNWV

Nieuwsbericht Topzeilen

17-8-2006

Jeugd WK Laser Radial - 5 12 augustus Los Angelos (USA)

Na het succes van het Open Laser Radial WK in LA kwam de jeugd bij elkaar om te vechten voor de titel. Het Nederlandse team bestond uit Marit Bouwmeester, Gijs Pelt, Maarten-Max Moerman en Pim Stumpel.

De week werd gedomineerd door weinig wind die onvoorspelbaar en erg moeilijk te lezen was. Daardoor behaalden de deelnemers erg wisselende resultaten tot en met de laatste dag van het kampioenschap. Dit was vooral aan de orde bij de jongens, waar er meer dan 180 zeilers aan de start verschenen..

In de meisjesvloot kon Marit niet haar geweldige bootsnelheid laten zien zoals tijdens de ISAF jeugd WK, waar ze zilver won, en tijdens het vrouwen WK de week voorafgaand aan het jeugdkampioenschap. Dit resulteerde in een gemiddelde uitslag maar met geweldige starts die zich vooral afspeelde aan de pin end. Elke dag keken alle caoches bewonderend toe hoe Marit weer als eerste over de startlijn kwam. Coach Mark Littlejohn zei: Dit was één regatta te veel voor Marit. Ze heeft een erg druk seizoen achter de rug maar ze bereikte haar hoogtepunt op het juiste moment tijdens de ISAF jeugd WK. Ik ben erg trots met de vooruitgang die ze geboekt heeft dit jaar en haar behaalde resultaten (zilver tijdens ISAF jeugd WK en Laser Radiaal Jeugd EK). Ze verdient nu vooral rust zodat ze kan genieten van haar seizoen en kan feesten zoals ieder ander van haar leeftijd.

Gijs Pelt en Pim Stumpel hebben bij de jongens goed werk verricht. Door goed te zeilen heeft Gijs 2 races gewonnen en heeft Pim laten zien wat consequent varen is. De coach was tevreden met hun
resultaten.
Het Nederlandse Team heeft er een nieuwe ster bij, de 15-jarige Maarten-Max Moerman liet zien dat hij bij de top hoort. Hij
kwalificeerde zich voor de Gold fleet met veelal fantastische starts. De coach zei:Hij heeft goed oog voor de startlijn ondanks de drukte die er tijdens een start is en samen met zijn goede versnellings kwaliteiten liet hij zien dat hij verder is dan zijn leeftijdgenoten. Ik kijk uit om deze kwaliteiten verder te ontwikkelen. Hij heeft zeker een spannende toekomst voor zich!

De laatste dag was zwaar en het lukte Gijs Pelt niet om zijn derde plek te behouden. Hij zakte naar een 8ste plek overall. Hij kreeg zijn bootsnelheid niet onder controle maar liet vaak toch zijn magische zeilkwaliteiten zien! Daarentegen is Pim derde gefinisht in de eerste race op de laatste dag en verzekerde hij zich van een verdiende zesde plaats in het algemene klassement. Dit consequente zeilen tijdens zon moeilijke ragatta is buitengewoon. Dat laat dus zien dat Pim het vermogen heeft om zich verder te ontwikkelen in de Laser Radiaal.

Eind resultaat:

jongens: Pim Stumpel 6de overall
Gijs Pelt 8ste
Maaten-Max Moerman 59ste

Meiden: Marit Bouwmeesrter 6de

Voor meer fotos en informatie zie onderstaande link:

Internetadres: www.littlejohncoaching/p2012/news