http://www.altiris.com/Company/PressReleases/2006/07312006.aspx

Altiris boekt sterke resultaten in tweede kwartaal 2006

Culemborg, 17 augustus 2006 ­- Altiris, Inc. (NASDAQ: ATRS) leverancier van servicegeoriënteerde beheeroplossingen, heeft de resultaten bekendgemaakt van het tweede kwartaal dat eindigde op 30 juni 2006.

De omzet steeg dit kwartaal met 20 procent naar 55,6 miljoen dollar ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. De netto-winst bedroeg 2,8 miljoen dollar, of 10 dollarcent per aandeel, inclusief kosten van 1,7 miljoen dollar voor afschrijvingen op verworven intellectueel eigendom, 995.000 dollar voor afschrijvingen op immateriële goederen en 3,3 miljoen dollar voor aandelencompensatie, zoals vereist volgens accountancy standaard FAS123(R).

Het Non-GAAP netto-inkomen steeg sterk tot 7,3 miljoen dollar, of 25 dollarcent per aandeel. Vorig jaar was dit 1,9 miljoen dollar, of 7 dollarcent per aandeel. Dit is zonder bovengenoemde kosten en met een belastingtarief van 35 procent.

Altiris sloot het kwartaal af met 168,3 miljoen dollar in kas en aan investeringen.

De raad van Commissarisen van Altiris heeft daarnaast ingestemd met een terugkoop van aandelen tot een waarde van 50 miljoen dollar. Het bedrijf wil deze aankoop faciliteren met een speciaal daartoe ontwikkeld programma.

"We hebben over de hele lijn sterke resultaten geboekt in het tweede kwartaal en zijn bijzonder blij met 10 procent groei in licentieopbrengst, samen met belangrijke verbeteringen in onze operationele efficientie", aldus Greg Butterfield, president en CEO van Altiris. "De nieuwe Altiris Software Virtualization Solution en ons security-aanbod hadden, naast bestaande suites, veel invloed op de opbrengstgroei. De vraag naar Altiris Total Management Suite blijft aanhouden, net als de sterke inkomsten uit de Altiris Asset and Server Management Suite."

"De sterke banden met onze value added resellers en system integrators hebben eveneens bijgedragen aan de groei. We hebben daarnaast veel activiteiten kunnen ontplooien met onze OEM-partners Dell en HP, waardoor de opbrengsten in lijn lagen met onze verwachtingen", vervolgt Butterfield.

"Met de eerste succesvolle helft van 2006 achter ons kijken we optimistisch vooruit. Onze goede positie als bedrijf in servicegeoriënteerd beheer stelt ons in staat nog beter in te spelen op de wensen en behoeften van klanten. We bieden een platform aan voor de snelle integratie van nieuwe technologieën. De komende maanden richten we ons op de ontwikkeling van Altiris als software-ontwikkelplatform. Hiervoor investeren we in ons kanaal om trends maximaal te ondersteunen en nieuwe business-mogelijkheden te creëren."

Dit persbericht is vertaald voor uw leesgemak, maar kan, in geen enkel geval, de originele versie vervangen

Een overzicht van de geconsolideerde balans is te vinden op http://www.altiris.com/upload/q206_financials.pdf

Over Altiris

Altiris is een vooraanstaand leverancier van servicegeoriënteerde managementsoplossingen waarmee organisaties eenvoudig heterogene IT-assets kunnen beheren, beveiligen en ondersteunen. De flexibele oplossingen van Altiris helpen de IT-afdeling haar diensten te stroomlijnen. Een betere focus op de bedrijfsdoelstellingen, een duidelijke beveiligingsstatus die steeds grondige audits toelaat en een geautomatiseerd beheer maken de IT-infrastructuur minder complex en het beheer ervan goedkoper.

Ingezonden persbericht