BedrijfsautoRAI

Vijfassige mixerchassis voor Goudse Betonmortel Centrale

(8/18/2006)
De Goudse Betonmortel Centrale, onderdeel van de Van Nieuwpoort Groep, heeft vier vijfassige MAN TGA mixerchassis aangekocht. Deze voertuigen onderscheiden zich door hun optimale laadvermogen en hun grote wendbaarheid.
Van Nieuwpoort is actief in de winning, handel en het transport van grind, zand en diverse andere bouwgrondstoffen. Tevens worden er verschillende betonproducten gemaakt, waaronder heipalen, straatstenen en vloeren. Daarnaast is de productie van betonmortel van groot belang. De divisie betonmortel is aandeelhouder in 28 Nederlandse â waaronder de Goudse Betonmortel Centrale BV (GBC) - en 20 Belgische betonmortelcentrales. Per jaar produceren deze centrales meer dan 2,5 miljoen kubieke meter gecertificeerde betonmortel voor de meest uiteenlopende projecten. De GBC voorziet bouwprojecten in de regio Zuid-Holland van betonmortel.

De vier mixerchassis voor de GBC zijn van het type MAN TGA 47.390 10x4 BB, voorzien van twee 9-tons voorassen en een widespread tandemstel met gestuurde naloopas. Grootste voordelen van deze configuratie zijn het lage zwaartepunt wat van belang is bij het gebruik van betonmixers met een inhoud van 15 kubieke meter (zoals hier het geval is), en de mogelijkheid om de aslasten volledig te benutten zonder dat de wendbaarheid van het voertuig in het geding komt. Uit oogpunt van comfort, veiligheid en kostenreductie zijn de vier MAN TGAâs voorzien van TipMatic versnellingsbakken. Deze geautomatiseerde versnellingsbakken schakelen altijd op het juiste moment. Ook zijn schakelfouten uitgesloten, hetgeen gunstig is voor het brandstofverbruik en de kosten voor technisch onderhoud verlaagt.

De TGAâs zijn geleverd door MAN dealer Van Leeuwen Truckservice in Waddinxveen, waarmee de GBC al een jarenlange relatie onderhoudt.