Politieberichten Rijn & Venen, 12.05 uur

Utrecht, 18-08-2006

Tasjesroof

BREUKELEN Een vrouw uit Breukelen is donderdagmiddag in haar woonplaats beroofd van haar tas. De vrouw fietste omstreeks 15.00 uur op de Straatweg, toen zij werd ingehaald door twee jongens op een scooter. Een van de jongens sprak haar aan en vroeg de weg. Toen de vrouw hem wilde helpen, gingen de jongens er plotseling vandoor. Direct daarop ontdekte de vrouw dat haar tas van de bagagedrager was weggenomen.

De bestuurder is een blanke jongen van circa 17 tot 23 jaar oud, met een beginnend snorretje. Hij droeg een grijs jack en een grijze helm. De bijrijder droeg een zwarte helm en een blauwe kleding. De politie stelt een onderzoek in. Mensen die informatie hebben die kan bijdragen aan het oplossen van dit misdrijf, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het district Rijn & Venen: 0900 88 44.

Man rijdt tegen boom

HARMELEN Een 31-jarige Woerdenaar is donderdagavond laat gewond geraakt toen hij met zijn auto tegen een boom belandde. Dat gebeurde omstreeks 23.45 uur op de Leidsestraatweg.

Toen de politie arriveerde stond de auto dwars op de weg. Een deel van de boom was afgebroken en lag ook over de weg. Kennelijk was de auto in een bocht in een slip geraakt en vervolgens tegen de boom tot stilstand gekomen. Hoewel het slachtoffer daar geen behoefte aan zei te hebben, liet de politie toch een ambulance komen. De man bleek in elk geval een klaplong te hebben. In het ziekenhuis is een bloedproef afgenomen om te onderzoeken of er drank in het spel was. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Politie zoekt postdief

VINKEVEEN De politie is op zoek naar de dief of dieven van een tas met post. Deze werd woensdagochtend weggenomen uit een postkar op de Herenweg. Een postbode deed tussen 11.00 en 12.00 haar ronde toen haar plotseling opviel dat de kar wel erg licht aanvoelde. Bij controle bleek dat een van de drie posttassen uit de kar was verdwenen. De postbode keek nog in de omgeving, maar kon de tas nergens vinden. Het gaat om post bestemd voor adressen op de Julianalaan, Prins Bernhardlaan en de Herenweg. De politie stelt een onderzoek in naar de verdwijning van de tas. Getuigen die informatie hebben die kan helpen bij het onderzoek, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het district Rijn & Venen: 0900 88 44. Anoniem bellen kan ook: 0800 7000.

Onbekende rijdt door na aanrijding

WOERDEN De politie is op zoek naar een nog onbekende automobilist die woensdag 16 augustus op de Kromwijkerdijk met zijn auto een scooterrijder aantikte en vervolgens doorreed. De 17-jarige bestuurder van de scooter verloor daardoor zijn evenwicht en kwam ten val. Zelf bleef hij ongedeerd, maar zijn scooter liep schade op. Het ongeval gebeurde omstreeks 17.30 uur. De automobilist, die reed in een bordeauxrode Renault Clio, haalde de scooterrijder in. Daarbij raakte de auto de elleboog van de jongen. De politie verzoekt de bestuurder om zich te melden bij de politie van het district Rijn en Venen: 0900 88 44. Ook eventuele getuigen wordt verzocht contract op te nemen.