Versatel Telecom International NV

"Tele2 TV toont voetbalwedstrijden in 16:9 formaat"

Alle Eredivisiewedstrijden in breedbeeld bij Tele2

Amsterdam 18 augustus 2006. Tele2 blijft het voetbal vernieuwen en zendt in het nieuwe seizoen 306 eredivisie- en 22 play-off-wedstrijden uit in breedbeeldformaat. Tele2 TV klanten kunnen de wedstrijden beter volgen doordat een groter gedeelte van het speelveld in beeld wordt gebracht. Hierdoor beleven zij het voetbal nog intenser.

"Deze zomer was het bij de publieke omroep niet mogelijk om in breedbeeldformaat naar het wereldkampioenschap voetbal te kijken, maar Tele2 gaat wel met de nieuwe techniek mee", aldus Günther Vogelpoel, COO van Tele2. "Wij constateren dat de meerderheid van onze klanten de eredivisie wedstrijden in breedbeeldformaat willen bekijken, dus maken wij dit mogelijk."

Uit diverse onderzoeken blijkt dat steeds meer Nederlanders een breedbeeldtelevisie hebben. Tele2 maakt het voor haar klanten met een breedbeeldtelevisie mogelijk om de eredivisiewedstrijden in het 16:9 formaat te bekijken. Klanten die geen breedbeeld hebben, kunnen het voetbal op hun huidige televisie blijven volgen. Binnenkort gaat Tele2 ook films uit de Tele2 videotheek uitzenden in breedbeeld.


- EINDE -

CONTACT
Cilesta van Doorn, Telephone: + 31 (0) 20 750 1318

Director Corporate Communications & Business Marketing, Tele2-Versatel

Tele2 Nederland maakt onderdeel uit van het Zweedse Tele2 AB, dat in 1993 werd opgericht. Tele2 is de meest succesvolle alternatieve telecom-aanbieder van Europa en levert zowel vaste als mobiele telefoniediensten, datanetwerken en internetdiensten aan meer dan 30 miljoen gebruikers in 22 landen. De merknamen waaronder deze diensten worden aangeboden zijn Tele2, Tango, Parlino en Comviq. De aandelen van Tele2 AB (www.tele2.com) zijn sinds 1996 genoteerd aan de Stockholmsbörsen. In 2005 behaalde Tele2 een operationele omzet van bijna 5,3 miljard.


---- --