Ingezonden persbericht

Grootste Zwemestafette ter Wereld

LEIDEN - Ter gelegenheid van haar 120-jarig bestaan gaat de zwemvereniging LZ 1886 uit Leiden op 18 en 19 augustus een gooi doen naar de grootste zwemestafette ter wereld. Het is de bedoeling dat er binnen 24 uur zoveel mogelijk estafette-deelnemers van start gaan. Aan de poging voor het Guinness Book of Record kan iedere sportliefhebber deelnemen. De poging gaat op vrijdag 18 augustus om 18.00 van start en zal eindigen op zaterdag 19 augustus 18.00.

In 24 uur dienen zoveel mogelijk mensen een baantje van 25 meter te zwemmen. Op dit moment is het record van 2889 personen in Portugese handen, maar wij zijn er zeker van dat we dit met behulp van andere verenigingen kunnen verbeteren.

Voor groepen van minimaal 30 man is er de mogelijkheid om blokken van 15 minuten te reserveren! De invulling van een blok kan dus in handen komen van een vereniging, vriendengroep of bedrijf. Voor de vereniging die in haar blok van 15 minuten de meeste deelnemers laat starten zal een speciale prijs beschikbaar worden gesteld. Ook groepen van minder dan 30 mensen zijn van harte welkom. En uiteraard kunt u zich ook individueel opgeven! Geef uzelf op en wij geven u een tijd door waarop u in het zwembad dient te verschijnen!

Vermeld bij uw aanmelding:
- naam (vereniging)
- contactpersoon
- mailadres + telefoonnummer
- verwachtte grootte groep
- de voorkeurstijd

Voor meer informatie zie: www.lz1886.nl