Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Rising Star Chess Challenge

Van 19 tot 29 augustus 2006 zal in Amsterdam een toernooi worden gespeeld, waarin vijf voormalige wereldtopspelers het zullen opnemen tegen vijf jeugdige talenten. De oudere generatie wordt vertegenwoordigd door de grootmeesters Victor Kortsjnoi, Ulf Andersson, Ljubomir Ljubojevic, John Nunn en Arthur Joesoepov.

Het jongerenteam bestaat uit de Amerikaan Hikaru Nakamura, de Noor Magnus Carlsen, de Chinees Hao Wang en de Nederlandse grootmeesters Jan Smeets en Daniel Stellwagen. Het toernooi wordt georganiseerd door de Association Max Euwe uit Monaco, meldt het ANP.
---

Online schaken via de Schaakacademie

Het door studenten van de TU Delft ontwikkelde schaakprogramma voor de Schaakacademie wordt de komende tijd uitgetest via de website van de HSB. Deze site beschikt over een forum, zodat de schakers meteen hun commentaar kunnen geven.
Met de introductie van het programma, onder de voorlopige naam 'SpeelSchaak', is voldaan aan een van de wensen van de Bondsraad en van vele gebruikers van de Schaakacademie. Natuurlijk kan er ook via andere websites geschaakt worden, maar dat je op één en dezelfde site zowel lessen kunt volgen als tegen een ander schaken, is een logische combinatie. SpeelSchaak wordt de komende tijd getest op bugs (bijvoorbeeld vastlopers) en bulk (kunnen meerdere partijen gelijktijdig worden gespeeld).
De directie van de Schaakacademie is Tigran Spaan van GridLine BV dankbaar voor zijn vele inspanningen.


---