Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Zaterdag 19 en zondag 20 augustus 2006

Zomer Oldtimerbeurs in de open lucht op Autotron

ROSMALEN - Wie ooit de beurs van Beaulieu in Engeland heeft bezocht, weet hoe leuk een oldtimerbeurs in de open lucht is. Engeland is nou niet het land waar je altijd verzekerd bent van mooi weer, maar toch is de beurs elk jaar een groot succes. De organisatie van de Zomer Oldtimerbeurs op Autotron Rosmalen geeft geen stralend-weer-garantie op zaterdag 19 en zondag 20 augustus, maar één ding is zeker: de weergoden waren de tien voorgaande edities van het openluchtevenement uitstekend gezind.

Alle aangevoerde auto's van de meest uiteenlopende merken staan op het buitenevenemententerrein in Rosmalen geparkeerd. Er zijn prachtig gerestaureerde Mercedessen uit de jaren zestig en zeventig te bewonderen, maar ook minder mooie exemplaren waaraan nog de nodige uurtjes gewerkt moet worden. Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor de kleine Europese modellen en de vaak heel grote Amerikanen. Zelfs Japannertjes uit de beginjaren van hun glorieperiode beginnen de weg naar de oldtimerbeurzen op Autotron te vinden. Een trend die zich ongetwijfeld ook dit keer zal doorzetten, is dat jongeren steeds vaker oldtimerbeurzen bezoeken op zoek naar een eerste autootje, zoals onder andere de Golf 1 en de Kadett GSI. Ook alle autoclubs in ons land hebben inmiddels een uitnodiging ontvangen waarin de leden worden uitgenodigd zich met hun pronkjuweel in te schrijven. Er is in augustus dus weer keuze genoeg voor de echte autoliefhebber

De fervente sleutelaars kunnen rekenen op een groot aanbod van auto-onderdelen. Een pluspunt van de Zomer Oldtimerbeurs is dat er meer zwaardere onderdelen, zoals plaatwerk, aangevoerd kunnen worden omdat de onderdelen rechtstreeks vanaf de aanhanger verkocht worden - en dat scheelt heel wat sjouwwerk voor de exposanten. Uiteraard worden er ook weer de nodige nieuwe producten zoals raam- en deurrubbers aangevoerd. Deze materialen zijn vaak gebruikt niet te vinden omdat ze verslijten, verweren en uitdrogen.

In de speciaal geplaatste spantent zijn stapels documentatiemateriaal te vinden. De folders en boeken over alle automerken die er bestaan zijn ruim aanwezig en omdat papier nou eenmaal slecht tegen vocht kan, vindt je deze artikelen voornamelijk in de spantent en de Spykerhal. Het juiste stukje gereedschap, het miniatuur modelletje van papa's auto of een antiek stukje automobilia, het is allemaal te vinden op de Zomer Oldtimerbeurs.

Wie liever alleen maar naar mooie auto's wil komen kijken om er misschien pas in de toekomst een aan te schaffen is ook in Rosmalen van harte welkom. Ook kan er weer druk nagekaart worden over de al dan niet geslaagde rally's en ritten die er deze zomer weer georganiseerd zijn. Pech of juist een probleemloos seizoen, het passeert allemaal de revue.

Classic Trader Verkiezing van het Jaar 2006

De Zomer Oldtimerbeurs kent ook een uniek nieuw onderdeel: de Classic Trader Verkiezing van het Jaar 2006. Op zondag 20 augustus worden de bezitters van een historische automobiel in Rosmalen verwacht om deel te nemen aan de verkiezing. Er wordt gejureerd in de volgende klassen:

- Youngtimers (semi-klassiekers) met bouwjaar 1970-1985.
- Klassiekers met bouwjaar 1946-1970.

- Oldtimers met bouwjaar tot 1945.

Elke klasse wordt verdeeld in twee sub-klassen, te weten: niet-gerestaureerd (originele staat) en gerestaureerd. Meer info over de Classic Trader Verkiezing, stuur een mailtje naar: marketing@autotrader.nl

De Zomer Oldtimerbeurs is geopend op zaterdag 19 en zondag 20 augustus van 10.00 tot 17.00 uur. De toegangsprijs bedraagt 9 euro voor volwassenen, kinderen tot 15 jaar hebben gratis toegang. Autotron is gelegen aan de nieuwe A59 's-Hertogenbosch - Nijmegen, afslag 50. Met openbaar vervoer, OV/Reislijn 0900 9292.

Voor meer informatie, Autotron Oldtimerproducties Infolijn 073-6293262, of kijk op www.oldtimerbeurs.net.

---- --