Gemeente 's-Hertogenbosch

09-08-2006
Kermis in Empel en 's-Hertogenbosch
Empel

De kermis in Empel staat van zaterdag 19 augustus tot en met maandag 21 augustus op de Brink. Als proef staan er nu ook attracties op de Burgemeester Godschalxstraat. De attracties op de kermis zijn alle dagen open van 14.00 tot 1.00 uur. In Empel staan dit jaar de volgende attracties: draaimolen, pusher, gebakkraam, rupsbaan, autoscooter, nougatkraam, bierwagen en grijpkranen aantreffen.

Verkeersmaatregelen
Er is een aantal verkeersmaatregelen van kracht.
- Van vrijdag 18 tot en met 22 augustus is de Godschalxstraat afgesloten voor al het verkeer. De omleidingsroute wordt aangegeven door verkeersborden.

- Het kermisterrein is niet toegstaan voor fietsers en bromfietsers.

Binnenstad 's-Hertogenbosch

De kermis in de binnenstad van 's-Hertogenbosch vindt dit jaar plaats van zaterdag 19 tot en met zondag 27 augustus. Er zijn meer dan veertig attracties. Deze attracties staan opgesteld op de Hooge Steenweg, de Schapenmarkt, de Pensmarkt en de Markt. De opbouw van de kermis begint op woensdag 16 augustus vanaf 18.00 uur op de Markt. De opbouw rondom de Markt gebeurt op vrijdag 18 augustus vanaf 8.00 uur. De openingstijden zijn op zaterdag 19 en zondag 20 augustus van 14.00 tot 1.00 uur, op zondag 27 augustus van 14.00 tot 24.00 uur en op de andere dagen van 12.00 tot 1.00 uur. De Bossche warenmarkt staat tijdens de kermisdagen op de Parade. De kermis wordt afgebroken op maandag 28 augustus.

Maatregelen voor het verkeer
Om de kermis in goede banen te leiden is een aantal verkeersmaatregelen genomen. De Markt wordt afgesloten voor al het verkeer:

- op woensdag 16 augustus (tijdens de opbouw) vanaf 18.00 uur; op donderdag 17 augustus en vrijdag 18 augustus (tijdens de opbouw) met uitzondering van het noodzakelijke en verzorgende verkeer;
- op zaterdag 19 augustus en zaterdag 26 augustus vanaf 9.30 tot 17.30 uur met uitzondering van het noodzakelijke en verzorgende verkeer en vanaf 17.30 uur volledig;

- op zondag 20 augustus en zondag 27 augustus vanaf 13.00 uur tot afloop kermis;

- op maandag 21 augustus tot en met vrijdag 25 augustus vanaf 18.00 uur tot afloop kermis;

- het kermisterrein is verboden voor fietsers en bromfietsers.

Parade
Het parkeerterrein van de Parade wordt tijdens de warenmarkt op zaterdag en woensdag afgesloten. Dat geldt ook voor de opbouw en de afbouw. Dit betekent dat de Parade afgesloten is op:
- vrijdag 18 augustus vanaf 18.00 uur tot en met zaterdag 19 augustus tot 20.00 uur;

- dinsdag 22 augustus vanaf 18.00 uur tot en met woensdag 23 augustus tot 16.00 uur;

- vrijdag 25 augustus vanaf 18.00 uur tot en met zaterdag 26 augustus tot 20.00 uur.
Voor de opbouw van de warenmarkt is de wegsleepregeling van kracht. Op de vrijdagen is een klein gedeelte van de Parade (tot de parkeerautomaat) in gebruik als marktterrein.

Parkeren
De transferia De Vliert en Vlijmenseweg zijn tijdens de kermis op de Markt geopend. De rijwielstalling Burgemeester Loeffplein is open. De parkeergarage en rijwielstalling Wolvenhoek zijn 24 uur geopend. (zie aparte publicatie)

Attracties
Ruim veertig attracties staan dit jaar op de kermis:
- nieuwe attracties dit jaar zijn funny bee, haunted mansion, vuilnisbakkenspel en Spaanse churros;

- voor kinderen: mini zweefmolen, mini cars, pony rijden, ballonnen en speelgoed;

- etenswaren: poffertjeskraam, suikerspin, viskraam, gebakkramen, Spaanse churros, pindakraam en nougatkramen;

- kansspelen: lucky duck, lucky cranes, mega cranes, pusher, rotalet, jackpot, lotenverkoop, ballenfontein, spill the milk, vuilnisbakkenspel;

- vermaak: break dance, polyp, schietsalon, autoscooter, skeeball, booster, lijntrek, bussensport, extreme, voetbalspel, happy wheels, Saturn en kop van Jut.