Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Meet&greet-bijeenkomst Chinees-Nederlandse coureur Ho-Pin Tung in Breda

MEET & GREET HO-PIN TUNG

14-08-2006

Zaterdag 19 augustus 2006 zal de Chinees-Nederlandse coureur Ho-Pin Tung bij de Formule 1-winkel 'GPWorld' in Breda een meet&greet-bijeenkomst houden. Ho-Pin (23) zal vanaf 13.00 uur op het Van Coothplein in Breda zijn groeiende schare fans ontvangen en handtekeningen uitdelen. Fans kunnen met de snelste Chinese coureur op de foto gaan of hem vragen stellen. Behalve dat de Formule 3-coureur voor een spectaculaire verrassing zal zorgen, ontvangen de eerste 200 fans ook nog eens gratis het officiële 2006 Ho-Pin Tung sponsor T-shirt door Ho-Pin zelf uitgereikt.

Ho-Pin Tung staat op dit moment aan de leiding van het Duitse Formule 3 kampioenschap, waarin hij dit seizoen al zes overwinningen heeft geboekt. Een dag na de meet&greet in Breda zal Ho-Pin in Rotterdam tijdens de Bavaria City Racing zijn opwachting maken en een demonstratie geven in zijn Lola Formule 3 auto.

De voormalige Formule BMW Asia-kampioen komt dit jaar uit voor het Belgische JB Motorsport-team in de Duitse Formule 3 Cup en is hard op weg het kampioenschap binnen te halen. Afgelopen weekend reed hij twee wedstrijden in dit kampioenschap op het bomvolle Circuit van Assen. Een voor zijn doen magere score van een zesde en een vijfde plaats waren de resultaten.

Zijn doel is helder: de eerste Chinese Formule 1 coureur in de geschiedenis worden. Stap voor stap komt zijn doel dichterbij, maar eerst heeft Ho-Pin zijn zinnen gezet op de Duitse F3-titel, gevolgd door een overstap naar de GP2-klasse. Ho Pin: "Ik heb met mijn test bij Williams BMW aan de Formule 1 geroken en dat is en blijft mijn ultieme doel."

Tung, wiens ouders in Velp een Chinees restaurant leiden, heeft door zijn opvallende prestaties in China de status van nationale held verworven en zijn bekendheid ook buiten het racewereldje groeit nu snel. Het jonge talent is ook geen onbekende voor de autosportfans omdat veel mensen de coureur kennen van het voorprogramma van de Formule 1 op de Nederlandse televisie. Daarin treedt hij regelmatig op als gastcommentator.

Iedereen die deze ambitieuze coureur wil ontmoeten en een T-shirt wil ontvangen komt op zaterdag 19 augustus vanaf 13.00 uur naar de Formule 1 winkel GPWorld, Van Coothplein 14 in Breda.

GPworld Racing Merchandise, van Coothplein 14, 4811 NE Breda, tel. 076-5284585, info@gpworld.nl

of scheur naar de website voor meer info: www.gpworld.nl

----------
Kampioenschap: 1. Ho-Pin Tung (103) 2. Ferdinand Kool (83) 3. Joey Foster (76) 4. Nico Hulkenberg (75) 5. Harald Schlegelmilch (75)

----------
Noot voor de redactie,