Gemeente Hellendoorn


Gemeente Hellendoorn steunt Rob Harmeling bij de Ride for the Roses

Oud-beroepswielrenner en Tour de France-etappewinnaar Rob Harmeling gaat liefst 24 uur achter elkaar fietsen in het teken van de Ride for the Roses. De gemeente Hellendoorn is trots op zo'n inwoner en steunt deze prestatie door hem een sponsorbedrag aan te bieden ten behoeve van het KWF Kankerbestrijdingsfonds. Burgemeester van Overbeeke zal Rob een cheque van ⬠2.500,-- overhandigen.
De start vindt plaats op zaterdag 19 augustus vanaf 14:00 uur op het Henri Dunantplein in Nijverdal en het startsein wordt om exact 14:30 uur gegeven door burgemeester Van Overbeeke.

Rob Harmeling fietst vanuit Nijverdal met onder meer prominenten als Youri Mulder, Erben Wennemars, Hennie Stamsneijder en Erwin Nijboer. Ook Harmelings wielerclub CC'75 uit Nijverdal fietst met hem mee. De politie begeleidt hem continu bij zijn tocht.

De route vervolgt zich richting Oldenzaal, Landgraaf, Waalwijk, Naaldwijk en Amsterdam om naar Utrecht gaan. Dit zijn allemaal plaatsen waar ooit de Ride for the Roses werd georganiseerd. Na een etmaal fietsen hoopt Rob Harmeling ongeveer 620 a 650 kilometer te hebben afgelegd. Per kilometer kan hij gesponsord worden en dat bedrag gaat rechtstreeks naar KWF Kankerbestrijding.

Rob Harmeling, onder meer winnaar van een rit in de Tour de France, kwam op het idee tijdens de Ride for the Roses op Curaçao. Daar zag hij Curaçaoënaar Loek Smit 24 uur fietsen voor de kankerstichting. "Die poging sprak hem enorm aan". Dankzij Lance Armstrong zijn wielrenners tegenwoordig ook bezig om iets te betekenen voor de kankerbestrijding. Rob Harmeling wil met mijn gezonde lichaam graag iets terug doen voor al die mensen die door kanker getroffen zijn".

Een speciale voorbereiding voor deze megawedstrijd heeft Rob Harmeling niet ondernomen. Hij zal enkele trainingen van zes uren inlassen, maar voor de rest laat hij zich verrassen door alles wat hij onderweg tegenkomt. "Wie ineens met de zware strijd tegen kanker geconfronteerd wordt, weet ook niet welke hindernissen hij tegenkomt. Rob Harmeling gaat gewoon van start en ziet wel welke ontberingen hij moet ondergaan. De finish wil en zal hij halen". Ploegartsen van de Rabobankploeg en een voedingsdeskundige waken over zijn gezondheid.

Op zondag 20 augustus is de finish in de Jaarbeurshallen in Utrecht. Het laatste uur rijdt hij met een groep prominenten naar de eindstreep. Wilt u - net als de gemeente Hellendoorn - een sponsorbijdrage geven aan Rob Harmeling dan kunt u voor meer informatie terecht op http://www.ridefortheroses.nl