Line-up Nederweert Live Open Air bekend: topband The Sheer slotact

Ook Pinkpop 2006 bands Alize en Mo'Jones, en gitarist van Anouk komen

NEDERWEERT, 20060621 -- De complete line-up van Nederweert Live Open Air 2006 is bekend! Maar liefst 6 bands, waaronder twee Pinkpop-acts, zullen op zaterdag 19 augustus optreden tijdens de tweede editie van het gratis toegankelijke openlucht festival op het Raadhuisplein. Na Racoon in 2005 heeft de organisatie dit jaar wederom een van Nederlands populairste festivalbands weten vast te leggen. De nieuwe cd is net uit, de eerste single was twee weken geleden nog megahit op 3FM, en haalde direct de derde plek in de mega top 50! De slotact van Nederweert Live Open Air 2006 is...The Sheer!


De openingsact van Pinkpop 2006, Alize, zal om 16.00u ook als eerste van start gaan op Nederweert Live Open Air. Na de zomerse variofunk van Alize is het tijd voor het iets alternatievere en energiekere Taxi to the Ocean. Dat deze band meer dan de moeite waard is bewijst wel het feit dat dit 5-tal volgende maand in de poptempel Paradiso het voorprogramma van The Tragically Hip verzorgt! De derde band van de editie 2006 is Blowbeat! Deze formatie was vooral begin jaren '90 mateloos populair in Duitsland en met zo'n 300 shows in 5 jaar tijd hebben we dus te maken met rasmuzikanten. Met Blowbeat komt ook een gelijk een van Nederlands beste gitaristen naar Nederweert: Leendert Haaksma! Haaksma is o.a. de gitarist van Anouk, waarmee hij hetzelfde weekend ook nog op Lowlands staat! Band nummer 4 is de Haagse formatie Vertigo die met haar Amerikaans georiënteerde gitaarrock zelfs het voorprogramma van Coldplay verzorgde in het Gelredome stadion. De voorlaatste bands is de tweede Pinkpop-act die in Nederweert op de planken zal staan: Mo'Jones! Mo'Jones is één van die weinige bands die live zo'n geweldige sfeer kan creëren dat je er bijna kippenvel van krijgt. Niet voor niets dat Pinkpop-baas Jan Smeets ze hoogstpersoonlijk heeft geboekt! En dan natuurlijk de slotact. Met The Sheer komt een grote naam naar Nederweert. De muziek typeert zich als frisse gitaarpop met een flinke Britse inslag. Dit perfect uitgevoerde concept leidde ertoe dat bij elke single wel een hit werd. Denk maar aan 'It Only Gets Better', 'Right Now', 'Something To Say' en de jongste single 'The Girl That Lost Her Mind', die momenteel grijs wordt gedraaid op radio en televisie. Kortom het programma van Nederweert Live Open Air staat als een huis!

Middagprogramma
En ook het middagprogramma voor de kinderen dat om stipt 14.00u begint is meer dan de moeite waard. De kinderen worden zowel op het podium als het plein vermaakt, en er is een gratis ijsje voor ieder kind dat een schoenendoos vult met spulletjes voor de weeskinderen in Roemenië. Want dit goede doel staat centraal tijdens het middagprogramma dat in samenwerking met KVW Nederweert en Oost Europa Hulp wordt georganiseerd.

Faciliteiten
Als gevolg van de grote opkomst in 2005 is het aantal toiletten, kassa's, bars en eetgelegenheden sterk uitgebreid. Voor de fietsers is er weer een bewaakte fietsenstalling, en natuurlijk verzorgt Jac de Leeuw in 2006 weer de pendeldienst, die inwoners van Nederweert en Weert voor maar 5 euro naar het Raadhuisplein en weer terug naar huis brengt. Voor de helft van de prijs kan men uiteraard ook alleen naar het festival of naar huis worden gebracht.

Het laatste nieuws is altijd te vinden op de website van het festival: www.nederweertliveopenair.nl.




Ingezonden persbericht