Bier per vlot van Arcen naar Ravenstein

RAVENSTEIN, 20060728 -- Nu de temperaturen naar recordhoogten zijn gestegen, leek het carnavalsvereniging de Pompers uit het Noord-Brabantse Ravenstein een goed plan om het water op te zoeken. Niet om te gaan zwemmen, maar om een vat bier van de brouwerij uit Arcen per vlot al roeiend naar Ravenstein te vervoeren.


Het idee om via een ludieke wijze een vat bier naar de residentie de Keurvorst te brengen stamt van vijf jaar terug. Toen liepen de leden van de oudste carnavalsvereniging van Ravenstein met een rollend biervat van Dommelen naar Ravenstein. Nu heeft de residentie ander bier op tap staat een andere tocht op het programma. Dit alles natuurlijk onder het motto van het Brabants volkslied: "Toen de Hertog Jan kwam varen."

De Pompers zullen op zaterdag 19 augustus starten vanaf de Brouwerij in Arcen. Gelukkig ligt Ravenstein, stroomafwaars ten opzichte van Arcen. Hierdoor hopen we, dat de Pomperleden als na twee dagen roeien op zondagmiddag 20 augustus in Ravenstein arriveren nog voldoende energie overhebben om het vat bier te verteren. In ieder geval zal het die middag en avond zeker nog gezellig worden.




CV de Pompers