Ingezonden persbericht

* * * * * * * P E R S B E R I C H T * * * * * *

Lowlands-gangers gestalked
Wie of wat is Id?
Gisteren berichtten wij al over het mysterie in Biddinghuizen. Een promoteam dat aandacht vraagt voor het begrip 'Id'... Wat dat dan ook moge zijn. Bezoekers van A Campingflight to Lowlands Paradise, kortweg Lowlands krijgen flyers aangeboden met daarop een vraagteken en een internet adres. Vanaf morgen worden ook de gratis CD's verstrekt.
De actie blijkt een success, althans... De nieuwgierigheid is gewekt. Er gaat geen minuut voorbij of het team wordt bestookt met vragen. Wat is Id toch? Andersom worden ook de Lowlands-gangers ongevraagd met het mysterie opgescheept.
De bezoeker zal er naar alle waarschijnlijkheid niet tijdens het festival achter komen. Verwezen wordt enkel naar de website http://whatisid.nl . Daar wordt meer duidelijk.
Voor de thuisblijvers is daar nu al een actueel foto-verslag te vinden van de activiteiten van het team. Live vanuit Lowlands dus (zolang het licht het toelaat).
Tot zover dus een succesvolle eerste dag. Wij houden u op de hoogte.
* * * * * E I N D E P E R S B E R I C H T * * * * * *

Voor meer informatie kunt u e-mailen naar info@whatisid.nl of bellen naar 06-30557721 (Ook voor het telefoonnummer van Theo ter Plaatse).
Mocht u geen prijs stellen op verdere berichtgeving, dan kunt u zich voor deze (tijdelijke) nieuwsbrief afmelden d.m.v. een e-mail aan info@whatisid.nl

Herhaling persbericht 17-08-2006:

* * * * * * * P E R S B E R I C H T * * * * * *

Mysterie in Biddinghuizen
Wie of wat is Id?
Riep twee jaar geleden nog iedere bezoeker van het festival om ene Theo; dit jaar staat a Campingflight to Lowlands Paradise in het licht van een vraagteken, althans, als het ligt aan de bedenkers van What is Id, Who is Id?
Een promotieteam, gekleed in zwarte T-shirts met daarop een wit vraagteken deelt gratis CD's uit op het 3-daagse cultureel festival in Biddinghuizen en daagt de bezoeker uit om erachter te komen wie of wat Id is. Is Id een persoon? Is het een ding? Is het 'weer zo'n hype'? Is Id wellicht een gemoedstoestand, een nieuwe muziekstroming of is het slechts een flauwe grap? Van de jongens en meisjes in de zwarte shirts zul je het niet horen.
Op twee manieren is het mysterie nog tijdens het festival te ontrafelen: Of je behoort tot de gelukkigen die een CD weten te bemachtigen en je hebt ook nog eens een portable CD-speler in je tent liggen; of je loopt naar een van de internetpunten op het terrein en surft naar het internetadres dat op de flyers en CD's staat.
Volgens een van de initiatiefnemers, toevallig ook Theo genaamd, gaat het allemaal om het mysterie. "We willen graag dat de Lowlands-gangers onderling gaan filosoferen over wie of wat Id is. Juist de beperkte mogelijkheden om daar nog tijdens het festival achter te komen moeten bijdragen aan het knagende gevoel en we hopen dan ook dat iedereen bij thuiskomst de bijbehorende website gaat bekijken om erachter te komen". Het enige tipje van de sluier dat Theo vooralsnog op wil lichten is dat het niet gaat om een commercieel produkt. "We willen mensen niets aansmeren, maar het gaat er puur om Id als begrip op de kaart te zetten".
* * * * * E I N D E P E R S B E R I C H T * * * * * *

Voor persmateriaal, het telefoonnummer van Theo of meer informatie (maar op dit moment uiteraard nog niet te veel) kunt u mailen naar whoisid@gmail.com
N.B. Id wordt uitgesproken als 'it'.