Politie Groningen

Zaterdag 19 augustus 2006

Provincie Groningen, 19-08-2006

Hoogezand: snelle bromfietser aangehouden

Een 31-jarige bromfietser uit Hoogezand is vrijdagnacht met een snelheid van 70 km/uur door de politie geklokt. De man reed over de Meint Veningastraat in zijn woonplaats. Hij negeerde een eerste stopteken van de politie. Hij probeerde te ontkomen door over de stoep te rijden. Hierbij raakte hij een geparkeerde auto, welke lakschade opliep. Even later kon de politie de man toch staande houden. De bromfietser bleek onder invloed van alcoholhoudende drank. Een ademanalyse wees een alcoholpromillage van 0,6 uit. Bovendien bleek de man niet in het bezit van een bromfietscertificaat. De politie maakt proces-verbaal op.

Musselkanaal: man rijdt in geschorste auto

De politie heeft vrijdagavond een 28-jarige automobilist uit Emmer Compascuum aangehouden. De man reed in een auto die bij controle als geschorst geregistreerd stond. Bovendien kon de bestuurder geen kentekenbewijs, identiteitsbewijs, rijbewijs of APK keuringsbewijs tonen. De man is aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek. Bij controle van de auto, trof de politie een rijbewijs van een andere persoon aan. Het rijbewijs stond als gestolen gesignaleerd. De politie stelt een nader onderzoek in naar de auto.

Hoogezand: man aangereden op zebrapad

Een 69-jarige man uit Westerbroek is vrijdagavond in de Kerkstraat in Hoogezand aangereden. De man stak de weg lopend over via een zebrapad. Hierbij werd hij aangereden door een 78-jarige automobilist uit Bedum. De voetganger is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft ter plaatse een analyse gemaakt van het ongeval.

Oude Pekela: 25 km-auto rijdt te hard

In Oude Pekela is op de W.H. Bosgrastraat vrijdagmiddag een 32-jarige automobilist uit Stadskanaal aangehouden. De man reed in een voertuig met beperkte snelheid, namelijk maximaal 25 km/uur. Bij controle bleek het echter te gaan om een personenauto die 40 km/uur kon rijden. Alleen autos met een grijs kenteken kunnen teruggekeurd worden naar een voertuig met beperkte snelheid. Het voertuig mag dan niet harder kunnen rijden dan 25 km/uur. Aangezien het hier om een normale personenauto ging, moet de bestuurder in het bezit zijn van een rijbewijs, moet het voertuig voorzien zijn van een kenteken, APK gekeurd zijn en verzekerd zijn als personenauto. De politie maakt proces-verbaal op.

Leek: alcomobilist zonder rijbewijs aangehouden

Een 47-jarige automobilist uit Godlinze is vrijdagavond op de Midwolderweg in Leek aangehouden voor rijden onder invloed. De man trok de aandacht door zijn slingerende rijgedrag. Bij staandehouding bekende hij gedronken te hebben. Een ademanalyse wees een alcoholpromillage van 2,65 uit. De man is niet in het bezit van een rijbewijs. De politie maakt proces-verbaal op voor het rijden zonder rijbewijs en het rijden onder invloed.

Groningen: veelpleger aangehouden

De politie heeft vrijdagnacht een 33-jarige man uit Groningen aangehouden. De man hield zich op in de Peperstraat en gedroeg zich vervelend in de richting van diverse bezoekers en portiers van horecagelegenheden. De man was al eerder die avond uit de Peperstraat verwijderd, toen hij mensen had bespuugd. Later uitte hij bedreigende woorden tegen een portier. Hierop is de man, die bij de politie bekend is als veelpleger, aangehouden en ingesloten.

Groningen: jongemannen aangehouden voor baldadigheid

De politie heeft vrijdagnacht twee Stadjers, 18 en 24 jaar, aangehouden. De jongemannen liepen in een groepje over de Vismarkt. De ene trapte tegen een fiets en de andere tegen een marktkraam. De 24-jarige maakte zich bovendien schuldig aan belediging van de agenten. Ook na een waarschuwing bleef hij beledigende woorden uiten. Hierop zijn beide jongemannen aangehouden. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: auto belandt in sloot

Op de Friesestraatweg ter hoogte van de rotonde bij de Prof. Uilkensweg is vrijdagavond door nog onbekende oorzaak een auto in de sloot belandt. De 83-jarige bestuurder en de 82-jarige inzittende (v), beiden uit Groningen, zijn met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: automobilist onwel

Een 63-jarige automobilist uit Drachtstercompagnie is vrijdagmiddag op de Weg der Verenigde Naties in Groningen onwel geworden. De man kon de auto met hulp van de bijrijder op tijd tot stoppen brengen. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Groningen: bekeuringen geslotenverklaring

De politie heeft vrijdag bij de Gelkingestraat gecontroleerd op het fietsen en autorijden in strijd met de geslotenverklaring. Er zijn 11 fietsers bekeurd.

Niezijl: snelheidscontrole

De politie heeft vrijdag op de N355 bij Niezijl een snelheidscontrole gehouden: aantal geregistreerde voertuigen: 1115, aantal overtredingen: 8, hoogst gemeten snelheid: 97 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.