1e persbericht van zaterdag 19 augustus 2006

Eindhoven, 19-08-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie arresteert verdachte van kindermishandeling

De politie heeft vrijdagavond rond 20.30 uur een man van 41 jaar uit Eindhoven aangehouden in zijn woning in Gestel. Hij zou kort daarvoor in de woning zijn twee dochters (7 en 12 jaar) hebben mishandeld door hen te schoppen en te slaan. De drugsverslaafde man is door de gewaarschuwde politie aangehouden en in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Eindhoven: Politie pakt man op na bedreigingen

Op het 18 Septemberplein heeft de politie vrijdagavond rond 21.20 uur een 45-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Hij had daar kort daarvoor een beveiligingsmedewerker van het NS-station bedreigd en geschopt. Toen gewaarschuwde agenten de verdachte wilden aanhouden, bedreigde hij hen met een kettingslot. Een passerende burger heeft de man van achteren vastgepakt waarna de politiemensen hem konden aanhouden. De verdachte is meegenomen naar het bureau en ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Politie houdt doorrijder na aanrijding aan

Een man van 42 jaar uit Eindhoven is vrijdagavond rond 22.15 uur door de politie aangehouden op de Tuinstraat. Hij zou kort daarvoor op de kruising Hugo van der Goeslaan/Geldropseweg met zijn auto tegen een andere wagen zijn gereden en vervolgens zijn doorgereden. De bestuurder van de andere wagen ging achter de verdachte aan en reed hem op de Tuinstraat klem. De gewaarschuwde politie heeft de man vervolgens aangehouden. Hij leek teveel gedronken te hebben, maar weigerde mee te werken aan een alcoholtest. Ook heeft de man geen rijbewijs. Tegen hem is daarom proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Politie arresteert man na mishandeling van echtgenote

In zijn woning in Woensel-Zuid heeft de politie vrijdagavond rond 23.00 uur een 34-jarige Eindhovenaar aangehouden Hij zou daar kort daarvoor zijn 34-jarige echtgenote hebben mishandeld door haar tegen haar benen te schoppen. De man is aangehouden voor het plegen van huiselijk geweld. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Politie pakt verdachten van diefstal GSM op

De politie heeft zaterdagochtend rond 4.45 uur op het Catharinaplein twee mannen (21 en 23 jaar) uit Boxtel aangehouden Ze zouden kort daarvoor in een café aan het Stratumseind de mobiele telefoon van een 26-jarige vrouw uit Boxtel hebben weggehaald. De vrouw heeft het signalement van de verdachten doorgegeven aan de politie. Surveillerende agenten zagen hen even later op het Catharinaplein lopen, waarop ze werden aangehouden. De mannen hadden de mobiele telefoon bij zich. Ze zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Politie houdt automobilist zonder rijbewijs aan

Een man van 28 jaar uit Helmond is zaterdagochtend rond 4.30 uur door de politie aangehouden op de Noord Brabantlaan. Bij een controle bleek de automobilist geen geldig rijbewijs te hebben. Ook gaf hij in eerste instantie een valse naam op aan de politie. Daarnaast had de man teveel gedronken; zijn alcoholpromillage bedroeg bijna 0,90. Tegen de Helmonder is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Politie arresteert verdachte van diefstal

Op de Zwanebloemsingel heeft de politie zaterdagochtend rond 4.15 uur een 19-jarige Helmonder aangehouden. Surveillerende agenten zagen daar een auto staan waarvan de achterklep en een portier openstonden. Toen ze gingen kijken, zagen ze de verdachte op een bouwterrein aan de Zwanebloemsingel rondlopen. In de wagen lagen stukken ijzer en koper. De man is aangehouden op verdenking van diefstal van de goederen. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.

Bladel: Politie neemt rijbewijs beginnend bestuurder in

Een man van 19 jaar uit Hoogeloon is zaterdagochtend rond 2.30 uur door de politie aangehouden op de Industrieweg. Surveillerende agenten zagen hem op de Wilhelminalaan in Reusel zonder verlichting rijden. Ze zijn achter de man aangegaan en hebben hem op de Industrieweg laten stoppen; hij had de verlichting toen al aangedaan. De man bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij blies op het bureau een promillage van 1,25. Omdat hij een zogeheten beginnend bestuurder is, is zijn rijbewijs meteen ingenomen en is proces-verbaal opgemaakt.

Lierop: Politie houdt dronken automobilist aan

De politie heeft vrijdagavond rond 22.45 uur een man van 54 jaar uit Helmond aangehouden bij een verkeerscontrole op de Steemertseweg. De automobilist bleek een alcoholpromillage van bijna 1,65 te hebben. Zijn rijbewijs is ingenomen en proces-verbaal is opgemaakt. Omdat de man nog 120 dagen gevangenisstraf had openstaan, is hij ingesloten.

Deurne: Politie neemt drie rijbewijzen in

Bij een verkeerscontrole op de Helmondsingel heeft de politie zaterdagochtend tussen 3.00 en 4.00 uur drie rijbewijzen ingenomen. Een 21-jarige man uit Venray reed in zijn auto (gecorrigeerd) 137 km/u waar 80 km/u is toegestaan. Dat is meer dan 50 km/u te hard. Twee andere automobilisten hadden veel teveel gedronken. Een man van 28 jaar uit Bakel blies een alcoholpromillage van ruim 1,55, en een 41-jarige man uit Nijmegen had een promillage van bijna 1,70. Tegen de drie bestuurders is ook proces-verbaal opgemaakt.