Politie Drenthe

Zaterdag

Hoogeveen, 19-08-2006

Fietser op motorkap
MEPPEL Een 43 jr. inwoner van Meppel raakte vrijdagmiddag licht gewond bij een aanrijding op kruising van de J. Huygen van Linschotenstraat met de Steenwijkerstraatweg. De man stak met zijn fiets via het fietspad de J Huygen van Linschotenstraat over en kreeg daarbij geen voorrang van een personenauto. De 44 jr. bestuurster uit Meppel had de fietser niet gezien. De man belandde op de motorkap en werd met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Teveel gedronken
ROLDE Een 50 jr. man uit Rolde in vrijdagavond door de politie aangehouden. De man reed op zijn snorfiets over de Riegheide. Hij werd gecontroleerd omdat er een verzekeringsplaatje van 2005 op zijn snorfiets zat. Het voertuig bleek niet verzekerd te zijn. Bovendien had de man gedronken. De ademanalyse gaf een uitslag van 1,2 promille. Met een bekeuring van 220,- voor het rijden zonder verzekering, een rijverbod van vijf uur en een proces-verbaal voor het rijden onder invloed is de man later op de avond in vrijheid gesteld.

Vrouw klimt uit raam
MEPPEL De politie heeft vrijdag in de Kleine Akkerstraat in Meppel een uitgebreid sporen- en buurtonderzoek ingesteld. Aanleiding hiertoe was het verhaal van een 48 jr. vrouw uit Bergen op Zoom die vrijdag in de vroege ochtenduren lopend werd aangetroffen op de Woldstraat in Meppel en licht gewond was aan een arm. Volgens de vrouw had ze, na een avondje stappen in Meppel, ergens opgesloten gezeten en was ze uit een raam geklommen. Ze kon zich slechts weinig herinneren van wat er was gebeurd. Ze had gedronken. In de Kleine Akkerstraat trof de politie op de bovenverdieping van een portiek een kapot raam aan waaruit een brandslang hing. Om duidelijk te krijgen wat de vrouw is overkomen is ter plaatse een uitgebreid technisch onderzoek ingesteld en is een buurtonderzoek gehouden. Tot op heden wijst echter niets op een misdrijf. Hoe de vrouw in de portiek is gekomen en waarom ze er niet uit kon is niet duidelijk geworden. De vrouw kon zich dit later op de dag ook nog steeds niet herinneren. (06-171784)

Drugs in het verkeer
COEVORDEN Op de Meindert vd Thijnensingel in Coevorden hield de politie vrijdagavond een 23 jr. man uit die plaats aan. De man bestuurde een bestelbus en had naar eigen zeggen speed gebruikt. Op het politiebureau nam een arts een bloedproef. Afhankelijk van de uitslag van het bloedonderzoek wordt er proces-verbaal voor het rijden onder invloed opgemaakt.

Een dag te vroeg
ZWARTEMEER Tijdens een verkeerscontrole op De Hoven in Zwartemeer bekeurde de politie vrijdagavond een 26 jr. man uit die plaats. De man reed in een auto terwijl hem de rijbevoegdheid was ontzegd tot 19 augustus 2006. Hij had dus beter nog een dag langer kunnen wachten voordat hij weer achter het stuur kroop. Nu wacht hem op zijn minst een boete.

Nog meer bekeuringen
KLAZIENAVEEN Bij verkeerscontroles in- en rond Klazienaveen bekeurden motoragenten vrijdagmiddag en avond 21 weggebruikers. De overtredingen betroffen: acht keer voor het niet dragen van de autogordel, vier keer voor opgevoerde bromfietsen, twee keer voor het niet dragen van de helm, twee keer voor geen goed of geldig rijbewijs en de rest voor een gladde band, niet handsfree bellen, geen geldig kenteken, niet kunnen tonen rijbewijs, geen aanduidingbord op lading.

Vandalen aangehouden
ASSEN Twee jongens van 14 jr. uit Assen en Hoogezand zijn vrijdagavond door de politie aangehouden omdat ze op de motorkap van een geparkeerde auto waren gaan staan. Dit gebeurde aan de Nobellaan. De jongens waren op een feestje en meenden in een jolige bui dat dit wel kon. De 25 jr. eigenaresse van de auto zag er de lol echter niet van in en belde de politie. De jongens zullen de schade moeten betalen. Justitie bepaalt welke straf ze zullen krijgen.

Aangehouden voor mishandeling
HOOGEVEEN Een 20 jr. vrouw uit Hoogeveen deed in de nacht van vrijdag op zaterdag aangifte van mishandeling. Dit gebeurde in een horecagelegenheid in de Hoofdstraat in Hoogeveen. De verdachte, een 39 jr. Hoogevener, werd op aanwijzing van de vrouw aangehouden. Hij ontkent de mishandeling. Volgens de man was het gebleven bij een duw. Ondanks dit maakt de politie proces-verbaal op en kreeg de man een dagvaarding mee. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld.

Proces-verbaal voor illegale afvalstorting
MEPPEL De politie maakt proces-verbaal op tegen de 19 jr. eigenaar van een bedrijf uit Ruinerwold. In opdracht van de man is er op 16 augustus ongeveer 40 tot 50 kubieke meter afval gestort op een terrein aan de Oliemolenweg bij het Meppelerdiep in Meppel. Het afval bestond uit boomstronken, planken, tegels en ander tuinafval. Een getuige had de politie geïnformeerd over de storting. Volgens de verdachte had hij dit laten doen omdat de afvalstortplaats van de gemeente gesloten was. Hij zal de rommel verwijderen en legaal afvoeren.

Koninklijk bezoek aan Drenthe?
DEURZE Even dachten twee agenten vrijdagnacht aan een onaangekondigd informeel bezoek van onze Koningin aan Drenthe, toen ze in Deurze oog in oog kwamen te staan met een auto met het kenteken AA-001. Toch maar even gecontroleerd en wat bleek; het was een 45 KM autotootje met achter het stuur geen lid van het Koninklijk Huis maar een 16 jr. jongen uit Zeijen. De jongen had verder alles keurig netjes voor elkaar. Daarom bleef het bij een waarschuwing maar moest hij wel de zelfgemaakte kentekenplaat verwijderen.

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van politie Drenthe, dan kunt u bellen met Dirk Neef, tel. 0592 - 36 1280.