2e persbericht van zaterdag 19 augustus 2006

Eindhoven, 19-08-2006 o Berichten uit de regio

Helmond: Computer weg bij inbraak

Bij een inbraak in een woning aan de De Ruiterstraat is een computer weggehaald. Dat gebeurde tussen vrijdag 17.00 uur en zaterdag 13.00 uur. Een ruit aan de achterkant van het huis is ingeslagen, waarna een ander raam werd geopend.

Bakel: Politie zoekt getuigen na inbraken

De politie is op zoek naar mensen die in de nacht van vrijdag op zaterdag iets verdachts hebben gezien in de Boterbloemstraat en de Nieuwe Uitleg. Die nacht is daar ingebroken in minimaal acht woningen; vijf aan de Boterbloemstraat en drie aan de Nieuwe Uitleg. In enkele gevallen ging het om een inbraakpoging, in andere gevallen is de woning wel betreden maar is niets buitgemaakt, en in drie gevallen is er daadwerkelijk iets weggenomen. Uit twee woningen verdwenen geldbedragen (15 en 230 euro) en uit het derde huis werden onder meer een tv, sieraden, geld en een digitale camera weggehaald. In een aantal gevallen werden deursloten opengebroken, in andere gevallen werden ramen opengebroken. Getuigen kunnen zich melden bij de politie in Bakel via 0900-8844.

Veldhoven/Nuenen: Aanvulling en rectificatie op persbericht

De 72-jarige man uit Veldhoven, die in Nuenen is aangehouden voor winkeldiefstal (zie 3e persbericht van vrijdag 18 augustus 2006), is zaterdagmiddag heengezonden met een dagvaarding en een transactievoorstel van 130 euro. De vrouw die bij de diefstal betrokken zou zijn geweest, heeft geen strafbaar feit gepleegd. Het ging overigens niet om de echtgenote van de man, zoals in het persbericht stond, maar om een kennis van de man.

Veldhoven: Bestelauto gestolen

Vanaf de Ligt is in de nacht van vrijdag op zaterdag een bestelwagen weggehaald. Het gaat om een witte Mercedes Benz 308 CDI Sprinter (53-VP-HF).