Ingezonden persbericht


De Bree maakt hoogste waterbom

LEIDEN - Tim de Bree uit Leiden heeft zaterdag het bommetjes kampioenschap van Leiden gewonnen. De Bree maakte een waterbom van maar liefst 8,5 meter hoog en versloeg hiermee nationaal kampioen Koos Planting uit Drenthe.

Er moest een barrage aan te pas komen om wie de titel "open Leids kampioen" bommetje mee naar huis mocht gaan nemen. Zowel de Bree als Planting maakten in de finale een bom van 8 meter hoog. In een rechtstreeks duel bleek de Bree met 8,5 tegen 8,0 meter over de hoogste plons te beschikken. Leen de Jong, eveneens uit Leiden, pakte de derde plaats.

Bij de jeugd van 13 tot en met 17 jaar ging de titel naar Danny van der Burg. Van der Burg bleef de nummers twee en drie Jeroen Lens en Marijke Boorman net voor.

De jeugdtitel 8 tot en met 12 jaar ging naar het bommetjestalent Sem Koopman.

Op zaterdag 26 augustus zal in zwembad "De Windas" in Bergschenhoek worden gestreden om de nationale titel. Deze landelijke finale gaat om 13.00 uur van start. Prijsuitreiking kinderen rond 14.30 uur. Prijsuitreiking volwassenen rond 17.30 uur. De entree prijs voor bezoekers is ¤ 3,80 p.p. en komt ten goede aan KiKal!"

----------

Dit bericht is vrij voor publicatie!

Met vriendelijke groet,

Cor Stuut
Sport in Nederland
e-mail: info@sportinnederland.nl
Website: www.sportinnederland.nl