Formule 1-spektakel opnieuw in Rotterdam

Amd marketing communicatie

PERSBERICHT

Rotterdam, 8 februari 2006

Formule 1-spektakel opnieuw in Rotterdam

Het Rotterdamse college van B&W heeft gisteravond van harte ingestemd met de tweede editie van het Formule 1-evenement Monaco aan de Maas.Op zondag 20 augustus 2006 zal de gemeente Rotterdam opnieuw gastheer zijn van het autosportspektakel, dat afgelopen zomer meer dan 500.000 bezoekers trok.

Net als in 2005 zullen de Formule 1-demonstraties het hoogtepunt van het dagprogramma vormen. We willen naast de Nederlandse Formule 1-coureurs ook nog één van de topteams naar Rotterdam halen,aldus organisator Herman Vaanholt van Rotterdam Racing. In besprekingen met een mogelijke hoofdsponsor bekijken we hoe we het evenement naar een nog hoger niveau kunnen tillen.

Nieuw in 2006 is dat het spektakel start óp de Willemsbrug over de Maas. Het parcours loopt verder via de Verlengde Willemsbrug, Blaak, Coolsingel, Hofplein, Pompenburg en voert in omgekeerde richting weer terug naar de finish op de Willemsbrug.

Robert Doornbos: Ik heb het vorig jaar onwijs naar mijn zin gehad tjidens Monaco aan de Maas. Mijn debuut bij Minardi in Hockenheim en Monaco aan de Maas waren zeker het hoogtepunt van 2005. Top om te horen dat de F1 ook dit jaar weer in town is.18) Christijan Albers: Goed om te horen dat we weer gas kunnen geven voor de fans in Nederland. De eerste Monaco aan de Maas in 2005 was een uniek evenement voor de Nederlandse autosportfans. Zoveel enthousiaste fans heb ik nog nooit bij elkaar gezien. Echt geweldig! Ik hoop dat ik er weer bij kan zijn en dat we er een nog groter spektakel van kunnen maken. En met de brug over de Maas erbij wordt het deze zomer helemaal Monaco in Rotterdam.'

Het grootste deel van het parcours zal weer voor het publiek gratis toegankelijk zijn. Kaarten voor de tribunes, direct langs het circuit, zijn binnenkort te bestellen via www.rotterdamracing.nl.