Gemeente Den Haag

Van zondag 20 augustus tot en met zondag 17 september 2006 wordt een ingrijpende herinrichting uitgevoerd van de kruising Koningskade - Zuid-Hollandlaan. Daarom wordt dit knooppunt een maand lang afgesloten voor alle verkeer. Om de doorstroming te verbeteren wordt het kruispunt opnieuw ingericht en tegelijkertijd wordt groot onderhoud aan de weg uitgevoerd.

Werkzaamheden
Het gebied dat afgesloten wordt voor verkeer betreft de Zuid-Hollandlaan, vanaf de Jozef Israelslaan tot en met de kruising met de Koningskade en de Koningskade, van het kruispunt met de Zuid-Hollandlaan tot aan de kruising met de Wassenaarseweg. De kruising bij het provinciehuis is één van de drukste verkeersknooppunten in de stad. Het verkeer heeft hier regelmatig last van oponthoud. Om dit te verminderen heeft de gemeente besloten om het knooppunt opnieuw in te richten. Tegelijkertijd wordt groot onderhoud uitgevoerd en komt er nieuw asfalt. De gebruikelijke duur van omvangrijke werkzaamheden als deze is ruim drie maanden. Maar om de periode van overlast zo kort mogelijk te houden, heeft de gemeente gekozen voor een algehele afsluiting van het werkgebied gedurende één maand. Alleen op die manier kunnen de werkzaamheden dag en nacht doorgaan, zodat de herinrichting vóór Prinsjesdag gereed is.

Nieuwe inrichting
De Zuid-Hollandlaan krijgt een extra rijstrook waar het verkeer richting de Dr. Kuyperstraat en de Mauritskade moet voorsorteren. Een verhoogde band voorkomt dat automobilisten alsnog van rijstrook wisselen en daarmee extra opstoppingen veroorzaken. Ook op de Koningskade scheidt een verhoogde band straks de links afslaande auto's van het verkeer dat richting Scheveningen gaat. Verder zullen enkele aanpassingen worden gedaan voor fietsers, voetgangers en buspassagiers. Een uitgebreide beschrijving van de werkzaamheden staat op www.denhaag.nl/koningskade.

Informatiebijeenkomst
Op woensdag 7 juni a.s. organiseert de gemeente tussen 17 en 20 uur in het gebouw van de Kamer van Koophandel (Koningskade 30) een inloopbijeenkomst. Hier krijgen omwonenden en bedrijven die rond het werkgebied zijn gevestigd een toelichting op de werkzaamheden. Ook kunnen de bezoekers vragen stellen en er is informatie aanwezig over de omleidingen die worden ingesteld.

Meer informatie
Ruim voor aanvang van de werkzaamheden informeert de gemeente automobilisten onder andere via borden langs de weg, de media en via het verkeersjournaal op TVWest. Het dringende advies is om gedurende de werkzaamheden niet met de auto naar Den Haag te komen, maar gebruik te maken van openbaar vervoer of de fiets. Actuele informatie over de herinrichting Zuid-Hollandlaan Koningskade is te vinden op www.denhaag.nl/koningskade.