Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis


* Juli

---

Koningin 20 augustus 2006 bij concert European Union Youth Orchestra

Hare Majesteit de Koningin is zondagavond 20 augustus aanwezig bij het concert van de European Union Youth Orchestra in het Concertgebouw te Amsterdam.

Het orkest onder leiding van dirigent Vladimir Ashkenazy, speelt werken van Dmitri Sjostakovitsj. Solist is de violiste Janine Jansen. Zij debuteerde in 1997 op tienjarige leeftijd in het Concertgebouw en speelde onder meer bij het Residentieorkest, het Concertgebouworkest en diverse orkesten in Engeland, Duitsland en Amerika.

Het European Union Youth Orchestra (EUYO) is het Jeugdorkest van de Europese Unie. Het orkest, opgericht in 1978, heeft als doel culturele samenwerking en eenheid onder de Europese jongeren te bevorderen. Het orkest bestaat uit 140 jongeren in de leeftijd tussen 14 en 23 jaar. De jongeren worden ieder jaar geselecteerd uit meer dan 4000 kandidaten, afkomstig uit de 25 lidstaten van de Europese Unie. Een plaats in het orkest betekent dikwijls een opstap naar een beroepsloopbaan bij een van de grote Europese orkesten.

21 juli 2006

© RVD