Terug van weggeweest: Pasar Perron in het Spoorwegmuseum

Nederlands spoorwegmuseum

Nederland kan zich weer verheugen op een klassiek evenement in een gloednieuw museum: Pasar Perron is terug! Voor de dertiende keer organiseert het Spoorwegmuseum van 18 t/m 20 augustus een Oosters spektakel tussen de antieke treinen. En nu nog grootser en indrukwekkender. Een zinderende markt, niet te versmaden lekkernijen en de zachte klanken van de Gamelan. Drie zwoele dagen Indonesië in het Spoorwegmuseum.

Markt
Tussen de treinen en op de perrons dwaal je over een markt, waar kijken, kijken maar niet kopen lastig wordt. Vergaap je aan aantrekkelijke Aziatische koopwaar, zoals batikkleding, sieraden, wajangpoppen, antieke Indonesische meubels en houtsnijwerk. Laat je toekomst voorspellen door hand-, en kaartlezers. Trek en dorst gekregen? Indonesische heerlijkheden zijn in overvloed aanwezig.

Nieuw: chillen voor het uitgaan? Op vrijdag- en zaterdagavond muzikale lifestyleshow Van s morgens tot s avonds bruist het Pasarpodium van energie. Optredens van bekende artiesten en dansgroepen zorgen voor een muzikale omlijsting die de Pasar nog meer doet sprankelen. Op vrijdag- en zaterdagavond wordt het licht nog wat extra gedimd en presenteert het Spoorwegmuseum een hip muzikaal programma.

Kindervoorstellingen
Sinar Bulan (stralen van de maan) neemt de kinderen mee naar het land aan het einde van de regenboog: Bali. Draaiende parasols, kleurige wajangpoppen; kinderen ontdekken het verre Oosten. Aan de tempelpoort geven zij zelf een muzikaal intermezzo op bamboe-instrumenten. Hoogtepunt van het programma is een Balinees sprookje over een verlegen prins en een knappe nimf. Maar pas op. Er ligt een kwade heks op de loer.

De Bergkoningin
Waarom een Pasar in het Spoorwegmuseum zul je misschien denken. Deze traditie voert jaren terug naar 1981 als stoomlocomotief de Bergkoningin(1928) naar Nederland komt. Deze imposante loc heeft tot die tijd in de bergen van voormalig Nederlands-Indië gereden. Na het vervoer naar Nederland wordt de Bergkoningin opgeknapt en uiteindelijk in 1992 in het museum verwelkomd. Om dit moment groots te vieren, organiseert het Spoorwegmuseum de allereerste Pasar Perron. Dit evenement heeft zoveel succes dat de Pasar snel een plek verovert in het vaste evenementenprogramma van het museum. Nu, in 2006 zijn we alweer toe aan de dertiende versie van dit zomerse festijn. En de Bergkoningin zelf, die vind je in wereld 3. Kijk maar eens goed naar die felle koplamp die op je afkomt.

Pasar Perron Openingstijden
Vrijdag 18 augustus 10.00u tot 22.00u
Zaterdag 19 augustus 10.00u tot 22.00u
Zondag 20 augustus 10.00u tot 19.00u

Toegangsprijzen
Volwassenen 12,50 euro
Kinderen 3 t/m 12 jaar 9,50 euro
Senioren 11 euro
Museumkaarthouders gratis

Ook per trein bereikbaar!

Koop uw ticket online op www.spoorwegmuseum.nl
Voor meer informatie over Pasar Perron en het programma: www.spoorwegmuseum.nl/pasarperron

Voor meer informatie, interviews of reportages, neem contact op met Claudia Kuijpers,
030-2306259/ 06-14038337
c.kuijpers@spoorwegmuseum.nl, www.spoorwegmuseum.nl/pasarperron Het Spoorwegmuseum, Maliebaanstation, 3581 XW Utrecht