Gemeente Den Haag

Van zondag 20 augustus tot en met zondag 17 september 2006 wordt een ingrijpende herinrichting uitgevoerd van de kruising Koningskade-Zuid-Hollandlaan. Daarom wordt dit knooppunt vier weken lang afgesloten voor alle verkeer. Om de doorstroming te verbeteren wordt het kruispunt opnieuw ingericht en tegelijkertijd wordt groot onderhoud aan de weg uitgevoerd.

Afsluiting
De straten die worden afgesloten voor verkeer zijn de Zuid-Hollandlaan, vanaf de Jozef Israelslaan tot en met de kruising met de Koningskade en de Koningskade, van het kruispunt met de Zuid-Hollandlaan tot aan de kruising met de Wassenaarseweg. De werkzaamheden beginnen in de nacht van zondag 20 augustus op maandag 21 augustus om 01.00 uur. De afsluiting duurt tot en met zondag 17 september. Alleen op die manier kunnen de werkzaamheden van 's morgens vroeg tot 's avonds laat doorgaan, zodat de herinrichting vóór Prinsjesdag gereed is. Wanneer nodig wordt er ook 's nachts gewerkt. Buiten deze afsluiting vinden tot september nog verschillende werkzaamheden plaats die mogelijk enige hinder voor het verkeer geven, maar de wegen hoeven hiervoor niet te worden afgesloten.

Overige verkeersmaatregelen
Tijdens de afsluiting van de Zuid-Hollandlaan en de Koningskade worden verschillende verkeersmaatregelen genomen om de wijk zoveel mogelijk bereikbaar te houden. Daar waar nodig wordt tijdelijk eenrichtingsverkeer opgeheven, zodat bewoners hun straat uit kunnen komen. De parkeergarage van het provinciehuis is toegankelijk via het terrein van Rijkswaterstaat. Vanwege deze maatregelen kunnen automobilisten op sommige plaatsen tijdelijk niet parkeren. Dit staat aangegeven met borden. Fietsers en voetgangers kunnen op de kruising Koningskade-Zuid-Hollandlaan het werkterrein oversteken.

Openbaar vervoer
Tijdens de werkzaamheden op de Zuid-Hollandlaan-Koningskade komen de haltes Boslaan en Zuid-Hollandlaan van bus 65 te vervallen. De passagiers kunnen tijdelijk in- en uitstappen bij de haltes bij het Willem Witsenplein. De tram blijft gewoon rijden. Wel worden extra trams ingezet, zodat de tram vaker rijdt dan gebruikelijk.

Dringend advies: laat de auto staan!
Tijdens de afsluiting verwacht de gemeente extreem druk autoverkeer op de omleidingsroutes. Iedereen wordt daarom dringend geadviseerd in deze periode de auto zoveel mogelijk te laten staan. Maak zoveel mogelijk gebruik van fiets, trein, tram of bus of ander alternatief vervoer.

Meer informatie
De gemeente informeert automobilisten onder andere via borden langs de weg, de media en via het verkeersjournaal op TVWest. Actuele informatie over de herinrichting Zuid-Hollandlaan-Koningskade is te vinden op www.denhaag.nl/koningskade.