Gemeente Wassenaar

Plein musique

Wassenaar, 10-08-2006

Een grote verscheidenheid aan muziek zal vanaf zondag 20 augustus a.s., vier zondagmiddagen van 14.00 tot 16.00 uur, live ten gehore worden gebracht door een groot aantal muzikanten uit binnen- en buitenland.Het gratis te bezoeken festival wat gefinancierd zal worden door een groot aantal sponsoren, heeft dit jaar wel een zeer aantrekkelijk programma met elke zondagmiddag twee optredens.

Zondag 20 augustus zal het festival geopend worden door de Wassenaarse formatie de CHIVAâS, welke bij menig Wassenaarder bekendheid geniet door hun optredens op allerlei feesten en partijen. Gezelliger kan het festival niet geopend worden met Vader en zoon Caminada als muzieksmaakmakers. Om het festival wel een zeer zonnige openingsmiddag te laten beleven komt SAMBACAXI naar Wassenaar. Zij staan op het programma vanaf drie uur. Een grote 15-20 persoons Zuid-Amerikaanse percussieband uit Utrecht die niemand meer op zijn stoel zal laten zitten! De ritmes van de trommels zullen de bezoekers de zomer op een zeer speciale manier laten doen beleven. Inclusief Braziliaanse danseressen!

De tweede zondag, 27 augustus, staat het eerste uur in het teken van de 250^ste verjaardag van Mozart. Frank de Groot, violist bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest zal met een aantal leerlingen van het Rotterdams Conservatorium stukken van Mozart en Vivaldi over het Burchtplein laten weerklinken. Een uur prachtige luistermuziek, voor iedereen die de klassieken een warm hart toedraagt. Het tweede uur deze zondagmiddag is voor the New Genertion of Jazz, waarin onze plaatsgenoot Florien Westerdorp, bekend in wassenaar van haar optredens met The Liberal Swingtet, saxofoon speelt.

Zij wil deze band graag aan het Wassenaarse publiek op "Plein Musique" presenteren!

De derde zondag, 3 september opent met de uit België afkomstige folkband KANDORIS.

Drie dames en drie heren waarvan een ding duidelijk is: de lol en het plezier in het muziek maken. Het straalt ervan af! Speciale instrumenten, zoals een banjo,viool, blokfluit en dwarsfluit zorgen voor prima Ierse, Engelse en Amerikaanse folkmuziek. Een frisse verschijning in een origineel kleedje. De tweede act is PARTNERS. 5 heren die op een wel heel professionele wijze het publiek weten te boeien met een aantal covers en klassiekers uit de entertainment wereld, op perfecte wijze gezongen en gebracht.

Zondag Vier: 10 september is het als eerste die middag de beurt aan het vocaal ensembleWISHFUL SINGING. Vijf jonge zangeressen die met veel enthousiasme a capella muziek ten gehore brengen, met veel humor en gevoel voor theater. Het repertoire van het kwintet bestaat uit zowel klassieke werken als uit poparrangementen.

De uitsmijter van het festival laat de Spaanse en Zuidamerikaanse zon in alle toonaarden schijnen over het burchtplein : EUGENIO MARTINEZ TRIO. Twee rasechte Spanjaarden en een echte flamenco danseres. Spaanse gitaren zullen zorgen voor tropische sferen. Van Flamenco tot Gipsy, van Latin Jazz tot Zuid-Amerikaans. Spaanse furie ten top, een van de optredens die u zeker niet mag missen op Plein Musique!

Zonnetje, drankje, hapje en heel veel heerlijke muziek! Wassenaar gaat weer 4 zondagen genieten op het Burchtplein!

door Gerrit Molema