Gemeente Apeldoorn

Binnenstad tijdelijk afgesloten voor verkeer

Vanwege de festiviteiten van Koninklijk Apeldoorn op 20 augustus 2006 is een deel van de Apeldoornse binnenstad van 13.00 - 17.00 uur afgesloten voor het verkeer. Aanleiding is de triomplale intocht van Koning Lodewijk Napoleon in de Apeldoornse binnenstad. De intocht bestaat uit historische rijtuigen, militairen en paradewagens uit de regeerperiode van Koning Lodewijk Napoleon (1806 - 1810) en loopt vanaf het Marktplein via de Kerklaan, Van der Houven van Oordtlaan, Regentesselaan, Canadalaan, Loolaan, Jachtlaan, de Bosweg en de Loolaan. Aan het eind van de tocht zullen de re-enacting militairen van de Napoleontische Associatie Nederland hun bivak opslaan in het Oranjepark.

De gemeente sluit bovengenoemde wegen tijdelijk af en voor de aanliggende straten geldt in de meeste gevallen een in- en uitrijverbod. Daarnaast stelt de gemeente vanuit verkeersveiligheidsoverwegingen en om schade aan voertuigen te voorkomen, van zaterdag 19 augustus 23.00 uur tot en met zondag 20 augustus 17.00 uur een parkeerverbod in voor de straten: Loolaan, Bosweg, Kerklaan, Regentesselaan, Van der Houven van Oordtlaan, Mr. Van Rhemenslaan, Emmalaan, Koninginnelaan, Daendelsweg, Griftstraat en de Canadalaan.
Bewoners die hun auto normaal gesproken in deze straten op de weg parkeren wil de gemeente verzoeken deze voor zaterdag 19 augustus 23.00 uur in één van de omliggende straten te parkeren. Het parkeerverbod geldt ook voor de parkeerhavens en parkeervakken. Auto's die na 23.00 uur nog geparkeerd staan laat de gemeente op kosten van de eigenaar wegslepen.

De bushaltes langs de afgesloten wegen worden tijdelijk niet bediend door het vervoersbedrijf BBA. De buslijnen 5 (bestemming Berg en Bos), 10 (bestemming Kerschoten) 90 (bestemming Zwolle), 102 (bestemming Amersfoort en 104 (bestemming Harderwijk) rijden aanstaande zondag een andere route. Reizigers moeten rekening houden met enige vertraging. Het autoverkeer van en naar het centrum wordt ter plekke omgeleid.

Meer informatie over wegafsluitingen en parkeerverboden

Voor het laatst bijgewerkt op: 16-aug-2006 11:53