Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

KERWIN HERDENKING 2006

Op zondag 20 augustus wordt Kerwin herdacht. In 1983, toen hij 15 jaar was, werd hij vlakbij de Dam door een neo-nazi vermoord om zijn zwarte huidskleur.

Drie-en-twintig jaar na de racistische moord op Kerwin worden nog steeds mensen om hun huidskleur, hun geloof, of hun afkomst bedreigd, mishandeld en soms vermoord.

Op de Dam vind elk jaar deze herdenking plaats. Sinds 2003 probeert Stichting Vrienden van Kerwin jongeren actief te betrekken bij deze dag. Deze keer met een jeugdprogramma en aansluitend een tocht naar het Vondelpark, niet alleen als een demonstratie tégen racisme, maar vooral ook een demonstratie van de positieve kracht van jongeren.

Dit jaar vanaf 14.00 uur is er een talkshow voor jongeren, workshops voor jong en oud met verhalenvertellers, een cursus gezond ruziemaken & oplossen in school en buurt, rapteksten schrijven, posters maken en een muziekworkshop. Op de infomarkt vindt je onder andere het Landelijk Bureau tegen Rassendiscriminatie (LBR), Amnesty International, Meldpunt Discriminatie Amsterdam, AFA, Matinyana Fonds, Mediation Team, Vrienden van Kerwin, Borderline Books en veel anderen.

Rond 19.00 uur gaat de demonstratie van de Dam naar het Vondelpark, waar vanaf 19.45 uur bij het standbeeld Mama Baranka een kranslegging is, met muziek en teksten van enkele dichters.

meer informatie over de jeugdprogramma, demonstratie en herdenking is te vinden op www.kerwin.nl
---

Voor meer informatie (