Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 16 augustus 2006

Grachtenfestivalpubliek krijgt blik op repetitieproces Nederlandse Opera

Gerenommeerd regisseurskoppel geeft visie op Mozart-opera's

Op zondag 20 augustus biedt het Grachtenfestival regisseur Jossi Wieler en dramaturg Sergio Morabito de ruimte om het publiek te informeren over hun artistieke visie op drie grote Mozart-opera's. Beiden werken bij de Nederlandse Opera aan de Da Ponte-opera's die DNO in het seizoen 2006-2007 in het kader van het Mozartjaar opvoert. De Zwitserse toneel- en operaregisseur Wieler gunt het Grachtenfestivalpubliek een blik op het repetitieproces van Le nozze di Figaro, Così fan tutte en Don Giovanni.

De presentatie van Wieler en Morabito vindt plaats in de Zuilenzaal van Felix Meritis en begint om 12.00 uur. Entree ¤ 12,50.

Jossi Wieler en Sergio Moribato brachten bij de Nederlandse Opera in het seizoen 2004-2005 een alom gewaardeerde bijzondere enscenering van Lucio Silla. Het regisseurskoppel Wieler en Morabito geldt als één van de meest sterke en succesvolle artistieke teams van de laatste jaren. Samen realiseerden ze La clemenza di Tito, L'italiana in Algeri, L'incoronazione di Poppea, Siegfried, Don Carlo, Norma, Moses und Aron, Una cosa rara, Alceste en Alcina.

Het Grachtenfestival duurt t/m 20 augustus 2006.

Voor informatie en programmering van het Grachtenfestival: www.grachtenfestival.nl.

Het Grachtenfestival wordt in 2006 mogelijk gemaakt door Schiphol Group, ING, Overhoeks (Ymere, Vesteda, ING Real Estate), Gemeente Amsterdam, AVRO, HDC Media, Ypma Piano's.

----------
Voor meer informatie over het Grachtenfestival:

De MediaVilla | 020-7176215 | www.demediavilla.nl Jolanda Koopman jolanda.koopman@demediavilla.nl Peter Tabernal peter.tabernal@demediavilla.nl